Middag

Quiche med spinat og blåmuggost

For noen år siden hadde venninna mi Kine og jeg “dinner date” hver tirsdag. Det fungerte supert på flere plan: vi fikk selskap ved bordet, oppdateringer på livet generelt og nye matopplevelser. Jeg må innrømme at jeg savner tirsdagstreffene våre. For mens jeg jobber, lager mat og skriver ned gode matminner, lever Kine late dager på en seilbåt i Karibien… Rart hvordan livet utvikler seg noen ganger :)

to bilder av spinatpai

En av de første rettene Kine lagde til meg var quiche med spinat. Den gangen inneholdt den fetaost, men siden jeg er så glad i blåmuggost har jeg laget en “blå” utgave.

Spinatquiche med spinat, blåmuggost og skinke (1 stor porsjon)

2 stk butterdeigplater
Spinat (frossen eller frisk)
1 vårløk, grovt hakket
1 klype malt muskatnøtt
1 ss bladpersille, finhakket
ca 15 g blåmuggost
Smør til steking og smøring av form
1 egg
100 g smårettskinke (kan sløyfes)
Salt og pepper

Sett ovnen på 175 grader. Smør en ildfast form på 12/13 cmØ. Tin butterdeigplatene helt, og kjevle ut så du har 2 plater på minimum 17 cmØ. Trykk/klem den ene platen ned i den ildfaste formen. Pass på at det ikke er luftbobler mellom formen og butterdeigen. Prikk gjerne bunnen med en gaffel.

hvordan lage spinatpai med lokk

Fyll: Du kan bruke enten fersk eller frossen spinat til denne paien. Jeg pleier å bruke 5-6 frosne kuber med spinat. Tin og klem ut ekstra væske. Det blir ca 1 neve spinat. Mengden av friske spinatblader er jeg litt mer usikker på. Ca 50-70 g vil jeg tro.

Smelt smør i en stekepanne og surr vårløken til den blir myk. Tilsett spinat, bladpersille, muskatnøtt og bland godt. Bruk den blåmuggosten du liker best og la denne smelte sammen med spinatmassen. Ha i skinkebitene og bland godt. Til slutt piskes egget før det blandes sammen med resten av fyllet.

nærbilde av spinatpai

Hell fyllet i den ildfaste formen. Legg over den andre platen med butterdeig og klem sammen langs kanten. Klipp av overskytende deig og bruk en gaffel til å presse ned rundt formen. Stek paien midt i ovnen i 30-40 minutter. Skru opp temperaturen til 200 grader de siste 5 minuttene for å få en fin gylden farge.

La paien avkjøles i formen, og servér med en lett salat.

TIPS: Til en paiform i normal størrelse (ca 22 cm Ø) bør du beregne ca 4 budderdeigplater og 3-4 egg (størrelsen på eggene bestemmer hvor mange egg du trenger).

2 Comments

  1. Så lekkert! Og det høres jo fantastisk godt ut med blåmuggost.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.