wok med torsk, nudler og appelsin
Middag

Fargerik wok med torsk og nudler

Cooks in 15 Difficulty Easy

Denne lille hverdagshelten av en middag er en påminnelse til meg selv om hvordan min lille matblogg startet. Jeg ønsket å vise at det ikke bare er mulig å lage gode middager selv når det kun er én gjest ved bordet, men at det også er verd innsatsen. En wok med torsk som dette her tar kun 15 minutter fra start til slutt, 20 hvis jeg somler litt (det er selvsagt lov). Og believe me, det er definitivt verd innsatsen!

Middag på 15 minutter

Så hva er det som gjør at denne oppskriften så kjapp og god og genial, tenker du kanskje? Vel, sannheten er at jeg har endelig oppdaget de ferdige posene med wokmiks i butikken. Jada, jeg innser at det er sikkert 10 år etter alle andre, men oppe i hodet mitt har jeg tenkt at jeg skulle holde meg unna produkter i oppskriftene mine som på et eller annet tidspunkt forsvant fra butikkhyllene… Derfor kommer jeg litt tregt til denne “festen”.

Men altså, med ferdig wokblanding går både innkjøp og prepping som en lek og middagen står på bordet nesten like kjapt som en Fjordland-middag. Hvorfor gjøre det vanskelig når det kan være så enkelt?

wok med torsk, appelsinsaus og nudler

Jeg har brukt torsk her (min favorittfisk), men du kan fint bruke laks, sei eller scampi hvis du vil. Og vil du heller ha kjøtt så kan jeg absolutt anbefale svinekjøtt. Det vil passe kjempegodt sammen med appelsinen.

Wok med torsk, nudler og appelsin (1 porsjon)

 • 50 g tørre eggenudler eller risnudler
 • 0,5-1 ss rapsolje, til steking
 • 150-200 g torskefilet
 • 0,25 ts salt + litt pepper
 • 0,5 pose (125 g) wokmix med grønnkål
 • 0,25 appelsin, saft og litt revet skall
 • 2 ss hoisinsaus (eller woksaus)
 • 1 ss fersk koriander, finhakket
 • 1 neve salte cashewnøtter, grovt hakket

Slik gjør du:

 1. Ta frem og forbered alle ingrediensene: tørk torsken med kjøkkenpapir, riv appelsinskall og press ut appelsinsaft i en skål, finhakk koriander og grovhakk nøttene. Kok nudlene som anvist på pakken.
 2. Varm opp litt av oljen i en stekepanne på middels sterk varme. Krydre torskefileten med litt salt og pepper. Stek i ca. 4 minutter på hver side, eller den er til akkurat gjennomstekt, og løft ut av stekepannen.
 3. Skru opp varmen og ha i litt mer olje. Stek wokmiksen kjapt under omrøring, til grønnkålen blir blank og faller litt sammen. Her går det fint an å bruke andre eller flere grønnsaker om du vil det.
 4. Ha nudlene i stekepannen sammen med grønnsakene og ringle over ferskpresset appelsinsaft, litt revet appelsinskall og woksaus. Rør om i 1-2 minutter, til alt er godt og varmt.
 5. Ha grønnsakene og nudlene på tallerkenen, legg på torskefileten og topp med koriander og grovhakkede cashewnøtter. Tadaaa – ferdig!
wok med torsk og nudler

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.