grove rundstykker med 5-korn
Frokost, Gjærbakst, Lunsj, Matpakke

Grove rundstykker med 5-korn

Rundstykker er min nye “bakedille”! Eller, så veldig ofte baker jeg faktisk ikke men når jeg først drar fram bakebollen, ja da er det som regel rundstykker det går i. Det er jo perfekt for enestående husholdninger som min. Det jeg ikke spiser når rundstykkene er ferske, legger jeg i frysen. Og så tar jeg kun opp det jeg trenger når jeg har lyst på brødmat eller tilbehør til supper og gryteretter. Husmorpoengene bare renner inn her, ass!

grove rundstykker stekt i jernpanne

Disse godbitene er helt vanlige hverdagsrundstykker som metter godt og alt det der, men stekt i den søte lille jernpanna ser de helt “stunning” ut. Her kan du også bruke springform. Mer skal det ikke til for å pimpe opp rundstykkene.

Her har jeg kjøpt meg en pose 5-kornsblanding for å få hele korn og frø, noe jeg digger i brødbakst. Det er den samme blandingen jeg bruker i Henriettes grove luksuspannekaker, men du velger selvsagt selv om du vil bruke andre kornblandinger.

grove rundstykker med 5-korn

Grove rundstykker med 5-korn (9 stk.)

200 g hvetemel
200 g grov sammalt hvete
100 g 5-kornsblanding fra Änglamark + ekstra til pynt
1,5 ts salt
1 ts tørrgjær
3,5 dl kaldt vann

Bruk kjøkkenmaskin, ha alle ingrediensene i bakebollen og elt på lav hastighet i 15 minutter.

Dekk bollen med plast og sett til heving i 10-12 timer, enten i romtemperatur eller kjøleskap. Når du kaldhever deigen kan den gjerne stå lenger.

Velt deigen ut på melet underlag og kna noen runder for hånd. Del i 80-90 gram store emner. Like store rundstykker blir ferdig stekt samtidig. Det ser også penere ut…

Trill deigemnene til rundstykker og legg i en smurt, liten jernpanne (ca 20 cm i diameter). Dekk med plast og etterhev i 45-60 minutter.

Sett ovnen på 220 grader når hevetiden nærmer seg slutten.

Pensle rundstykkene med melk eller vann og dryss over litt av 5-kornblandingen. Stek på rist nederst i ovnen i 20 minutter. Avkjøl på rist.

All gjærbakst er best nystekt men disse digge rundstykkene kan selvsagt også fryses.

Og vil du heller lage brød? Form deigen til et lite brød, etterhev som rundstykkene og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter.

grovbrød med 5-korn

2 Comments

 1. Hei og takk for alle gode oppskrifter som jeg stadig vender tilbake til når jeg leter etter noe spesielt, som også er relativt enkelt å lage. Grove rundstykker med 5korn er fine, fordi å lage deigen en dag og steke dem neste dag virker enklere enn å gjøre alt på samme dag. Og da smiler jeg alltid for meg selv fordi i oppskriften står det:
  «sett stekeovnen på 220 grader når LEVEtiden nærmer seg slutten». Akkurat det er jo vanskelig å spå om, men jeg har satset på at det er HEVEtid det skal være. Kanskje du kan rette det? Ikke at det betyr så mye, men rett skal være rett.

  • ENEstående Mat

   Tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding, Torunn! Gøy å høre at du finner oppskrifter du liker på bloggen min. Når det gjelder skrivefeilen så er den nå rettet (tusen takk for at du sier fra) men jeg lot nesten være, for det var jo litt vittig med levetid ;-)

   AC :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.