Middag

Grove luksuspannekaker

Tirsdag er kanskje ukens kjipeste dag. Den grusomme mandagen er heldigvis over, men det er enda én dag til midten av uka, og helgen virker uendelig langt unna. Det eneste som gjør tirsdagen utholdelig er Greys Anatomy… og noe skikkelig digg til middag! Denne oppskriften har jeg fått av min venninne Henriette (hun med den kreolske gryteretten). Jeg har nok modifisert noe, men i bunn og grunn er dette Henriettes grove luksuspannekaker!

grover luksuspannekaker med bacon og gratinert ost

Grove luksuspannekaker (1 stor porsjon)

1 XXL egg, evt 2 små
25 g grov sammalt hvete
15 g hvetemel
25 g 5-kornsblanding (økologisk blanding fra Coop)
15 g havregryn
1 klype salt
1,5 dl melk
Smør til steking

Fyll
60 g sopp, i skiver
60 g bacon, i biter
1 ss finhakket hvitløk og bladpersille
3 ss crème fraîche
Litt smør eller olje til steking

Revet mozzarella
Vårløk, grovt hakket

Pisk sammen egg i en bolle. Bland sammen det tørre og pisk sammen med egget. Spe med melk til du får en passe tykk konsistens. La røren stå og svelle i ca en halv time. Sjekk konsistensen igjen. Er røren blitt for tykk, spe med mer melk. Røren skal gjerne være LITT tykkere enn til vanlige pannekaker.

grove luksuspannekaker gratineres i ovnen

Smelt smør i en stekepanne og hell ca halve røren i pannen. Fordel utover hele flaten på stekepannen og la den stå på middels varme til pannekaken har stivnet. Snu og stek videre i noen minutter på andre siden. Gjenta prosessen med resten av røren. Legg de ferdige pannekakene på flatt underlag – klare til å ta imot det deilige fyllet.

Ha litt olje eller smør i en varm panne og stek soppen og baconbitene til de har fått farge. Tilsett hvitløk og persille og rør om. Ha i crème fraîche i stekepannen, bland alt godt sammen og fordel fyllet på de to pannekakene. Rull pannekakene sammen og legg i en ildfast form. Strø revet mozzarella over, og gratinér i ovnen på 220 grader i ca 6-8 minutter, til osten er godt smeltet.

Server med grovhakket vårløk og kanskje en klatt crème fraîche. Ha en strålende fin tirsdag!

TIPS: Jeg brukte kantareller, men velg den soppen du liker best. Eller det som er tilgjengelig i butikken…

12 Comments

  1. Dette så virkelig helt sykt digg ut!!

  2. Dette skal jeg i hvert fall lage nå på tirsdag! I tillegg har jeg valgt den ut som ukens utvalgte fra og med i morgen (mandag). Ha en god uke.
    Matglad hilsen fra Oda, MatPrat

  3. Yum, det så godt ut!!

  4. mmm ser digg ut. Jeg er så glad for at du lager gode retter til en person! kjedelig å lage mat alene, men ikke med din blogg som inspirasjon! takk

  5. Så nydelig tilbredt mat og så deilig det så ut. Jeg var på jakt etter middagstips for kvelden (fredag) og dette skal jammen meg prøves.

  6. Dette så helt fantastisk godt ut og skal garantert prøves!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.