ENEstående Mat, Kake

Verdens beste bursdagskake

De første årene som jeg skrev denne bloggen la jeg alltid ut en ny oppskrift på min foretrukne bursdagskake – gulrotkake – på bursdagen min. Det var en gave til meg selv og andre gulrotkakefans der ute. Etter noen års pause har jeg fundert litt på dette igjen: hva er egentlig verdens beste bursdagskake, og hvis det ikke er gulrotkake, hva er det da?

Gulrotkake med stor G

Det er noen år siden men denne gulrotkaka er fremdeles en bursdagskakefavoritt

Hvis du nå tenkte jeg ville komme med en fasit, så er jeg redd du vil bli skuffet. Jeg har nemlig kommet fram til at det finnes ganske mange kaker som kvalifiserer til tittelen.

Det er blant annet den bursdagskaka noen har bakt til deg. Den ser kanskje ut som et takras og er muligens ikke helt gjennomstekt, men noen har bakt så du slipper. Hvor herlig er vel ikke det?

Sabla god sjokoladekake

sjokoladekake med jordbær
Sjokoladekaken – en god gammel klassiker. Det er nesten umulig å gå feil;-)

Verdens beste bursdagskake er også den hvor du har arvet oppskriften fra noen som står deg nær. Om den er insta-vennlig eller ikke betyr veldig lite, for her er de gode minnene en del av ingrediensene.

Baileys “no bake” ostekake

ostekake med baileys
Lett å lage – lett å like! Ostekake med en litt voksen smak ;-)

På toppen av pallen står også raske kaker, kaker som ikke behøver stekes, kaker for noen få, kaker for mange og kaker for de som ikke liker kaker (eller bursdager i det hele tatt).

Bounty brownies

3 biter brownies med melkesjokolade og kokos
Brownies på en halvtime, når du har glemt å bake bursdagskake-kake ;-)

I dag er det altså bursdagen min, et deilig lyspunkt i den årstiden jeg liker aller minst. Og ettersom jeg har opparbeidet en del år på baken nå, begynner jo dette lyspunktet å bli ganske kraftig (og bitte litt brannfarlig…).

Bursdagskake i en fei

Så for å spare litt inn på kakelysutgiftene velger jeg i år å gå for et lite tårn av pepperkakehjerter med blåmuggost. For verdens beste bursdagskake er uansett årets kake. Uansett hvilken form den har <3

Klikk her for enda flere fristende kaker. Kanskje du finner flere vinnere av tidelen “verdens beste bursdagskake”…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.