rabarbrasyltetøy med chili
Tilbehør

Rabarbrasyltetøy med chili

Difficulty Easy

Rabarbra seiler opp som en av mine absolutte favoritt-råvarer og hvert eneste år går jeg bananas i alle rabarbrabedene jeg får lov til å plyndre. Det har ført til en pen liten samling forskjellige måter å benytte den syrlige grønnsaken på. Og jeg er langt fra ferdig…

rabarbrasyltetøy med chili

Det jeg liker best er hvor godt rabarbra passer sammen flere av mine favorittsmaker: vanilje, kanel, ingefær og chili. Sistnevne er kanskje ikke det du forbinder oftest med syltetøy (hvis man ser bort fra chilimarmelade), men FOR en kombo dette er!

Den friske smaken til rabarbraen og styrken fra chilien passer perfekt sammen og blir til et ganske så frekt tilbehør til ostefatet. Der ligger det nemlig en brie og trygler etter å bli koblet med den heiteste daten på bordet…

Rabarbrasyltetøy med chili

1 kg rabarbra, vasket og kuttet i biter
1 rød chili, finhakket
500 g sukker
Saften av en sitron

Vask rabarbrastilkene godt og tørk med kjøkkenpapir. Del stilkene i like store biter, ca 2-3 cm lange. Finhakk chilien, og behold gjerne frøene dersom du vil ha kick i smaken.

Bland sammen rabrabra, chili, sukker og sitronsaft i en stor bolle eller kasserolle og dekk til. La det stå og marinere 1-2 timer, eller over natten.

Varm opp rabarbrablandingen på svak varme og rør om til alt sukkeret har smeltet. Øk temperaturen og la syltetøyet koke opp under omrøring. Senk varmen igjen og kok videre til rabarbrasyltetøyet tykner.

Igjen er det viktig å røre jevnlig slik at ikke syltetøyet svir seg. Tro meg, det skjer raskere enn du tror…

Hell rabarbrasyltetøyet over på varme, sterile glass og sett på lokk med en gang. La syltetøyglassene avkjøles på benken, og så er det bare å glede seg til neste brødskive med brie og spicy rabarbrasyltetøy.

rabarbrasyltetøy med chili

4 Comments

 1. Rabarbra er jo bare helt nydelig. Kjekt at det kan brukes til så mye.

 2. Marit A Somnby

  Hvor lenge ca lot du den koke? Og hvor stor chili?

  • ENEstående Mat

   Hei Marit!
   Hvor lenge syltetøyet skal koke avhenger litt av temperaturen og hvor mye syltetøy du lager på en gang – og hvor tykt du vil ha det. Tror jeg kokte mitt i 20-30 minutter. Men prøv deg litt fram. Det kan går fortere eller det kan ta lenger tid. Husk også at syltetøyet tykner når det avkjøles. Ta av litt på en asjett og test for å vite om syltetøyet har fått den rette tykkelsen.
   Jeg brukte “vanlig” chili, sånne som kommer 3-4 i en pakke på butikken. Tenker de er ca. 10 cm lange.
   Lykke til med syltetøyet!
   AC :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.