Drikke

Sommerfriske drinker

Hver 1. juni tar jeg optimistisk fram strandveska, solfaktor og flippflopper, klar for å ønske sommeren velkommen. Og hver eneste 1. juni står jeg der like skuffet, med badehåndkleet i postkassa. Hvorfor er det så vanskelig for den norske sommeren å følge kalenderen som oss vanlige dødelige? Er den ikke klar over hvor uhøflig det er å la folk vente på seg?

Nå er det jo ikke akkurat å anbefale at man skal drukne sine sorger i alkohol (det løser ingen problemer), men av og til kan faktisk 12 grader og regn virke hakket mer positivt med en paraplydrink i hånda. Og når sommeren endelig bestemmer seg for å dukke opp på festen er det enda mer stas med sommerfriske drinker til å kjøle seg ned på.

Sommerfriske drinker (paraply er valgfritt)

Rabarbra- og jordbærsløsj for voksne
Sommer, rabarbra og jordbær hører sammen. Sånn er det med den saken!

Aperol Spritz
Denne drinken gjør meg glad bare jeg ser fargen. Det gjør heller ikke noe at den også smaker friskt og godt og ikke inneholder altfor mye alkohol.

Smeigedrink
En smeigedag eller to på sjøen er alt man virkelig ønsker seg om sommeren. Èn smeigedrink bør holde, helst ikke mer enn to…

Hugo - sommerfrisk drink

Storsjarmøren Hugo
Hugo, Hugo, Hugo! Litt mindre fargesprakende enn sin italienske fetter Spritzen, men like morsom og sjarmerende, lell. Og orker du ikke lage hylleblomstsaft selv kan du fint bruke butikk-kjøpt.

Nærbilde av glass med punch og sugerør

Punch à la Moi
Punch er morsomt, spesielt med koriander, ingefær og chili. Det blir garantert en snakkis om du lager denne til sommerfesten!

Håper du ble litt inspirert av disse fine og sommerlige drinkene. Hva er din favoritt?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.