bilde av glass med punch og sugerør - Norgesglass i bakgrunnen
Drikke

Punch à la Moi

Jeg fikk nylig høre at jeg har vokabular som en 79-åring! For eksempel så “steller” jeg håret hos frisøren, jeg benytter ord som “tykkfallen”, og i helgene kan det rett som det er hende at jeg går på “dill”… Derfor faller det meg helt naturlig å blande sammen en aldri så deilig liten “punch” til hyggelige sammenkomster!

bilde av glass med punch og sugerør - Norgesglass i bakgrunnen

Denne orientalske punchen har jeg “rappet” fra Trond Moi. Han serverte den en gang jeg var på sushi-kurs på restauranten hans, og jeg falt pladask for den friske og spenstige smaken. Det eneste man bør være oppmerksom på er faren for å ende opp med mindre kledelige korianderblader i tennane… SKÅL!

Punch à la Moi (1 glass)

ca 0,5 ts revet ingefær
ca 0,5 cm rød chili, finhakket
ca 0,5 ts friske korianderblader, finhakket
1,5 dl tørr hvitvin, eller musserende vin
1 dl god og syrlig eplejuice
En liten splasj sitronbrus

Skrell og riv ingefær og finhakk chili og korianderblader. Ha alle krydderne i en punchbolle, et Norgesglass, mugge eller noe tilsvarende egnet til å blande punch i. Hell over vin, eplejuice og sitronbrus og rør godt om slik at punchen blir godt blandet.

Mois asiatiske punch nytes avkjølt på verandaen en varm sommerdag, eller server som aperitiff når du har lyst til å overraske litt.

Nærbilde av glass med punch og sugerør

TIPS 1: Lag en “jomfruvariant” av punchen med kun syrlig eplejuice og ekstra sitronbrus.

TIPS 2: Ønsker du å lage punchen i forveien? Vent med å ha i musserende og/eller sitronbrus til rett før servering. Så blir ikke punchen “dvask” i formen.

2 Comments

  1. Herlig! Så spennende med litt “spice” i punsjen! Jeg synes det bare er artig at du har et “eldre” språk, ikke at jeg har lagt merke til det her på bloggen! Jeg er litt i samme båt selv, jeg møtte for eksempel en eldre dame på tur i mørke, slaps og sludd i februar og vi sa “for et ufyselig vær” helt i kor! Så der kan man se!

    Det er vel langt å foretrekke over å snakke som den hippe ungdommen? ;)

    • ENEstående Mat

      Hihi, det er nok ikke sikkert gamlisvokabularet mitt skinner gjennom på bloggen. Men det er godt å vite at jeg ikke er alene ;-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.