gulrotsuppe med appelsinskall
Kjøttfri mandag, Suppe

Gulrotsuppe med appelsin

Har du klart å bli like hekta på suppe som jeg har? For meg er nemlig konseptet «suppe» omtrent like stort som pizza og da snakker vi livrett, altså. Få ting er så godt som en fløyelsmyk og mektig suppe. Det er som å få en god klem!

gulrotsuppe med appelsinskall

Denne gode omfavnelsen av en gulrotsuppe er inspirert av det marokkanske kjøkkenet. Der er maten veldig ofte rikt krydret, men det gjelder ikke denne suppa. Den er forbausende enkel og likevel utrolig smaksrik med ingefær, søt gulrot, sitrus og et bittert hint fra appelsinskallet.

Gulrotsuppe med appelsin (1 porsjon)

125 g gulrot, i terninger
125 g potet, i terninger
1 ts smør eller solsikkeolje
0,5 gul løk, finhakket
0,5 fedd hvitløk, finhakket
0,25 ts malt ingefær
0,25 ts gurkemeie
Revet appelsinskall av ca 1/8 appelsin
3 dl grønnsakskraft
0,5 dl presset appelsinsaft (ca 0,5 appelsin)
Salt og pepper
Finhakket bladpersille og revet appelsinskall til topping

Start med å skrelle gulrot og potet og skjær i ca like store biter.

Smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme og surr løk og hvitløk i ca 5 minutter under omrøring til løken er blank og mør. Tilsett ingefær, gurkemeie, gulrot og potet og la alt surre i noen minutter.

Ha appelsinskall, grønnsakskraft og appelsinsaft i gryta og kok opp.  Smak til med litt salt og pepper og la alt koke på lav varme til grønnsakene er møre (ca 20 minutter avhengig av hvor store grønnsaksterningene er).

Bruk blender eller stavmikser til å kjøre suppen til en jevn og myk puré. Kok opp på ny og smak til med mer salt og pepper om nødvendig.

Server suppen rykende varm med finhakket bladpersille og revet appelsinskall på toppen, og gjerne noe godt brød ved siden av. Det er heller ikke feil med en liten klatt rømme…

gulrotsuppe med appelsin og ingefær

Inspirasjon til oppskriften fant jeg i en kokebok jeg kjøpte på La Maison Arabe i Marrakech.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.