lettsyltet rødbete med stjerneanis
Tilbehør

Lettsyltede rødbeter

Jeg blir mer og mer begeistret for syrlige elementer til maten. Det er ikke så rart, for det er jo så godt! Syltet rødløk har hatt rockestjernestatus på hamburgere over hele landet de siste årene, rørte tyttebær til kjøttkakene er et must, og hvem er vel ikke glad i sylteagurk på leverpostei? Fett + syre = sant <3 Ferdig snakka!

lettsyltet rødbete med stjerneanis

Det å sylte kan være voldsomt for enkelte å begi seg ut på. Givende, men tidkrevende. Heldigvis har man derfor muligheten til å “lettsylte” stort sett det man måtte ønske. Det er en mye raskere prosess, og du kan nyte fruktene av egen innsats stort sett med én gang. Det gjør det også enklere å eksperimentere med krydderkombinasjoner. Som her når jeg har kombinert rødbeter med stjerneanis og pepper. Om det ikke er verdens beste kombinasjon kan jeg lett prøve noe annet. Men det er godt, altså. Prøv selv, det er kjempeenkelt!

Lettsyltede rødbeter

Rødbete, i terninger eller staver
5 dl vann
2-4 ss hvitvinseddik
2 ss sukker
0,5 ts salt
1 ss hele pepperkorn (gjerne mix av sort, hvit og grønn pepper)
2 hele stjerneanis

Skrell rødbete og skjær i jevne terninger (ca 1 x 1 cm) eller staver. Det viktigste er at det er noenlunde lik størrelse på bitene. Ha vann, eddik (bruk 4 ss om det er ønskelig med syrligere smak), sukker, salt, pepperkorn og stjerneanis i en kasserolle og kok opp under omrøring. Tilsett rødbetene – de skal være godt dekket av lake. La alt småkoke i 10 minutter.

Ha rødbeter og lake over på sterilt og varmt glass. Sett på lokk og la det avkjøles på benken før glasset settes i kjøleskapet. Rødbetene er best hvis de får stå et døgn før bruk, men de kan spises med en gang de er avkjølte.

Nyt rødbetene til hvit fisk, kjøtt og kylling og alt annet du måtte få lyst til å prøve de til: kanskje som tilbehør til en kraftig gryterett, eller til ovnsbakt torsk?

lettsyltede rødbeter

TIPS: Lettsyltet frukt og grønnsaker er ikke like lenge holdbare som vanlig syltemetode, og derfor er det lurt å lage mindre mengder av gangen.

Vil du se flere fine oppskrifter med beter? Sjekk ut #oppskriftsutfordringen (nederst i innlegget).

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.