båtpotet i hjemmelaget majones
Tapas, Tilbehør

Ovnsbakte båtpoteter med fetaost

Cooks in 35 minutter Difficulty Easy

Poteten er selve symbolet på det som kan brukes til alt, som “den lille sorte” i matvarenes verden. Den er elsket og hyllet og en viktig del av kostholdet i store deler av den vestlige verden med ett aldri så lite unntak: mitt lille Elveslott. For der jeg har en sort kjole til enhver anledning kan jeg telle på tre fingre hvor mange ganger i måneden jeg spiser poteter. Det som likevel kan gjøre meg ganske euforisk på potetfronten er faktisk potetbåter med fetaost. Så enkelt og ufattelig godt at det nesten ikke burde vært lov.

Båtpoteter med fetaost passer utmerket godt som tilbehør både til kjøtt og fisk eller til tapas, men de står også trygt på egne ben. Se for deg disse potetene som snacks på lørdagskvelden, med hjemmelaget majo i den ene handa og ei kald den andre…

båtpoteter med fetaost og hjemmelaget majones

Båtpoteter med fetaost (1 person)

 • ca. 200 g poteter (helst kokefaste)
 • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
 • ca. 1,5 ss god olivenolje
 • Grovt salt og nykvernet pepper
 • ca. 30 g fetaost naturell
 • Bladpersille, finhakket

Det står “ca.” flere steder i ingredienslista og det er fordi du må ta det hele litt på slump. Det er opp til deg hvor mye poteter du vil ha, fetaost, olivenolje osv. Vær raus med godsakene, så blir det så godt, atte.

Båtpoteter med fetaost

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 220 grader, over- og undervarme. Vask og tørk potetene og del i båter. Småpoteter deler jeg som regel i 4 på “langs”.
 2. Finhakk hvitløken, eller bruk hvitløkspresse. Bruk uansett mye hvitløk – det er så godt!
 3. Ha potetbåtene og hvitløken i en bolle. Hell over olivenolje og krydre godt med grovt salt og nykvernet pepper. Vend alt i bollen slik at olje og krydder fordeler seg godt.
 4. Legg potetbåtene jevnt utover “på rygg” (skinnsiden ned) på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen til de er gjennomstekte og begynner å bli mørke og fine i kantene. Det tar ca. 25-30 minutter.
 5. Ta båtpotene ut og samle sammen i bakepapiret. Legg i en kurv eller skål for servering. Dryss over godt med smuldret fetaost og finhakket persille. TIPS: Hvis du vil kan du steke fetaosten sammen med potetene. Smuldre osten over potetene samtidig som du krydrer, vend godt og fordel utover stekebrettet.
 6. Server med en gang – gjerne sammen med en digg dipp!

båtpotet i hjemmelaget majones

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.