tallerken med fargerik salat med roastbiff og reddiker
Forrett, Salat, Saus, Snacks, Tapas

Asiatisk roastbiffsalat

Jeg er notorisk på å ville ha det jeg ikke kan få, og å nekte meg selv noe er den aller beste metoden for å få meg til begjære det enda mer. Av denne enkle grunnen vil jeg aldri kunne gå på lavkarbo eller bli vegetarianer. Forbuden frukt, og så videre… Så selv om det sjelden står rødt kjøtt på menyen i Elveslottet, så betyr det ikke at det er bannlyst. Det er bare en svært, svært sjelden gjest.

tallerken med fargerik salat med roastbiff og reddiker

Denne asiatiskinspirerte roastbiffsalaten er grunn nok i seg selv til å la være å bli vegetarianer på heltid. Salaten er latterlig enkel, med full uttelling på smak, og den passer perfekt som smårett å momse på sammen med venninner og god vin, som smaksrik forrett eller som eksotisk tilskudd til det tradisjonelle koldtbordet. Server det marinerte kjøttet med eller uten grønn salat – det spiller ingen rolle. Her er det kjøtt og saus som spiller hovedrollene.

Asiatisk roastbiffsalat med ponzusaus (1 porsjon)

1 porsjon ponzusaus (se oppskrift under, eller kjøp ferdig saus på importbutikker)
100 g roastbiff, i tynne påleggskiver
1 ss syltet ingefær (sånn man bruker til sushi), finhakket
Baby leaf salatmiks
1 vårløk, finsnittet
Sukkererter, snittet
Reddik, i tynne skiver
Frisk koriander, finhakket

Ponzusaus (1 porsj.)
1 ss soyasaus
1 ss saft av lime og sitron
1 ts riseddik
0,5 ts sukker
0,5 fedd hvitløk, finhakket
1 cm rød chili, finhakket
1 ts finhakket frisk koriander

Lag ponzusausen: Bland sammen soyasaus, sitrussaft og riseddik i en skål, og rør ut sukkeret i blandingen. Tilsett finhakket hvitløk, chili og koriander. Rør godt. La gjerne sausen stå å godgjøre seg litt hvis du har tid til det.

tallerken med roastbiffsalat, vannglass og reddiker

Legg tynne skiver med roastbiff og finhakket ingefær lagvis i en vid bolle eller skål. Hell over ponzusausen og sørg for at sausen fordeler seg greit mellom lagene. La kjøttet marinere i ca 10-15 minutter. Står det lenger kan du oppleve at de fine lyserosaskivene med roastbiff blir grå. Det er på grunn av syren i ponzusausen. Det har ingenting å si for smaken.

Fordel deilige, sprø salatblader ut over et fat. Dandér skivene med roastbiff i midten. Dryss over finhakket vårløk, sukkererter, reddikskiver og frisk koriander. Hell over eventueller rester av ponzusausen som dressing.

Server med godt brød. Spises alene som en smårett, lunsj, tapas, del av koldtbord, syforeningsdigg…

Prøv også med avokadokrem til. Det er rett og slett himmelsk!

2 Comments

  1. Lagde denne til middag i dag etter å ha funnet roastbiff på salg, helt nydelig :D

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.