pasta med reinsdyrskav og sterk tomatsaus
Middag

Rigatoni Renna – pasta med reinsdyrskav

Det er i grunnen ikke mulig å gjengi tankerekken som til slutt endte opp i denne heftige pastaen med reinsdyrskav. La meg bare si at kaninragu, neste års ferieplaner, skokjøp og Rudolf var involvert (sko er nemlig en helt naturlig og hyppig del av mine tanker, som det er med menn og deres hyppige tanker på sex).

pasta med reinsdyrskav og sterk tomatsaus

Utgangspunktet var at jeg var fysen på noe godt og nytt, men selv om det var midt i desember ville jeg det skulle være milevis unna julemat. Mens jeg laget klar oppskriften for bloggen slo det meg at det kanskje var litt usmakelig(!) å legge ut en oppskrift med Rudolf i hovedrollen sånn rett før julaften – et klassisk eksempel på enkelte ting ikke bør funderes for mye på (gravet reinsdyrfilet, sier jeg bare).

Vel, uansett hvilken måned det er, i eller utenfor reinsdyrsesong, så er det alltid digg med heit reinsdyrpasta med innslag av pikant einerbær. Det blir litt sånn “gammel italiensk bestemor møter Finnmarksvidda-pasta”…

Rigatoni Renna – reinsdyrpasta (1 porsjon)

Tomatsaus:
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1/4 gul løk, finhakket
1 ss god olivenolje
2 dl tomat passata (tomatsaus på boks), eller vanlige hermetiske tomater
1/2 dl grønnsakskraft
5-10 sølvløk
4-8 hele einerbær
1-2 ts sukker (evt. akasiehonning)
En liten dash Sriracha Hot Chili Sauce
ca 1 ss lett crème fraîche
2-3 stilker fersk timian
Salt og pepper

100 g reinsdyrskav
0,5 ss smør til steking
ca 100 g tørr rigatoni, penne eller annen pasta
Revet parmesanost

Start med tomatsausen:
Varm opp olivenolje i en kasserolle på medium sterk varme. Surr hvitløk og løk til løken er myk og blank. Tilsett tomat passata, kraft og 5-10 hele sølvløk. Bruker du vanlige hermetiske tomater bør disse knuses med en stavmikser først for å få en jevn saus. Støt hele einerbær i en morter og ha i kasserollen. Kok opp og la sausen putre uten lokk til resten er klart (minimum 10). Smak sausen til med litt sødme, hot chili saus, crème fraîche, ferske timianblader, salt og pepper. Mengden crème fraîche kan justeres i forhold til hvor sterk du vil sausen skal være. Jeg blir fort litt overivrig med Sriracha-sausen og må ha mer crème fraîche for å kompensere…

Mens tomatsausen putrer i fred, kok pastaen som anvist og stek reinsdyrkjøttet: Smelt smøret i en stekepanne på sterk varme. Brun reinsdyrkjøttet i små porsjoner for å forhindre at kjøttet koker. Ha ferdig brunet kjøtt over i den ferdige kokte tomatsausen.

Når pastaen er ferdig kokt, helles kokevannet av og tomatsausen blandes sammen med pastarørene. Dryss litt revet parmesanost på toppen og legg en kvist med timian til pynt. Serveres med en gang.

pasta rigatoni i sterk tomatsaus med reinsdyr

2 Comments

  1. Tusen takk for spennende oppskrift med en av mine favoritter, reinsdyrskav! :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.