Bilde av en liten stabel med sjokoladebark
Dessert, Snacks

Sjokoladebark med bær

Siste helgen før jul, og det er full bluss på adventstaken. Jeg burde være ferdig med alt av gjøremål før Sølvguttene synger inn høytiden. Husvask og  vedbæring og sånt… Det er vel ikke altfor store innrømmelsen jeg kommer med når jeg sier at gulvene har fått seg en runde med tørrmoppen, og vedovn har jeg ikke, ei heller juletre – så dett var dett! Der jeg derimot har lagt ned en solid innsats er på de spiselige gavene. Nå vil jeg ikke røpe for mye for da blir det ingen som blir overrasket på julaften, men her er i alle fall en liten lekkerbisken som enkelt lar seg fikse i siste liten.

sjokoladebark med frysetørket bær

Kan du smelte sjokolade, kan du lage sjokoladebark. Og så er det bare å raide skapet for spennende og god topping. Rester av forskjellige typer nøtter gjør seg veldig bra. Eller som jeg har gjort her: frysetørkede bær. Endelig fikk jeg bruk for de ;-)

Sjokoladebark med frysetørkede bær

100 g mørk sjokolade, helst 70%
Maldonsalt
100 g hvit sjokolade
Frysetørket bringebær
Frysetørket blåbær, lett knust i morter om ønskelig

Kok opp vann i en kasserolle og trekk kasserollen bort fra varmen. Grovhakk mørk sjokolade og ha alt (bortsett fra en liten bit som skal brukes senere) i en bolle som settes på kasserollen med det varme vannet. Helst skal bollen tette kasserollens åpning slik at det ikke slipper damp ut. Sjokolade er veldig vár for damp og tåler ikke vann i det hele tatt. Da vil den ikke smelte.

Rør i bollen med en slikkepott og sørg for at all sjokoladen har smeltet. Hell sjokoladen på en smurt flate eller form (smurt med litt olje eller smør). Dryss over litt grovt salt og sette kjølig i ca 1 time, eller i frysen i ca 15 minutter.

Smelt den hvite sjokoladen på samme måten som den mørke. Husk å ta med den siste lille biten mørk sjokolade for å få den lysebrune fargen. Hell den varme sjokoladen over den allerede stivnede sjokoladeplaten, fordel raskt og jevnt med en spatula eller lignende. Dryss over frysetørkede biter av bringebær og blåbær. Settes kaldt.

Bryt biter av den ferdige sjokoladebarken, pakk inn i cellofan og gi til noen du er glad i <3

sjokoladebark med frysetørkede bær

TIPS: Dryss “smuler” av sjokoladebarken som strøssel på sjokolademousse eller iskrem. OMG!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.