Bilde av sjokoladekuler i silkepapir med bånd og til og fra lapp
Dessert, Snacks

Sjokoladekuler med lakris

I fjor på denne tiden stod jeg bøyd over en kasserolle i et desperat forsøk på å få fløtekaramellen til å nå den magiske temperaturen den trenger for å stivne… Siden det foreløpig ikke ligger noen oppskrift på karameller på bloggen kan du trygt anta at jeg ikke lyktes.

Bilde av sjokoladekuler i silkepapir med bånd og til og fra lapp

Det er aldri gøy med mislykkede kjøkkenprosjekter, så derfor har jeg i år valgt å lage sjokoladekuler som “alle” kan få til – til og med de som aldri ville drømme om å forsøke seg på fløtekarameller i utgangspunktet. Dette er litt som konfekt for dummies, og de er helt genialt enkle og suverene på smak! Best av alt er det hvis George Michael synger i bakgrunnen: “… This year. To save me from tears. I’ll give it to someone special”. Sjokoladekuler-med-lakris-special…

Sjokoladekuler med lakris (ca 20 stk.)

1 dl sukret kondensert melk (fås på import-butikker)
50 g smør
0,5 ts Maldonsalt
200 g mørk sjokolade, helst 70%
Lakrispulver

Varm opp melken i en belagt kasserolle eller liten panne med høye kanter. Bruk høy varme og la melken syde langs kantene i ca 1 minutt.

Ta kasserollen bort fra varmen og tilsett smør i terninger. Rør mens smøret smelter inn i melken. Dryss over salt. Tilsett grovt hakket sjokolade og rør inn til en jevn masse. Sjokolademassen vil virke som den er helt på grensen til å skille seg, men det gjør den ikke. Avkjøl 2-4 timer på kjøkkenbenken.

Bruk teskjeer eller hendene til å forme “bite size” kuler av sjokolademassen. Rull sjokoladekulene til slutt i lakrispulver.

Pakk sjokoladekulene i cellofanposer til flotte vertinnegaver, eller oppbevar på tett glass og ta fram til lørdagskosen. På grunn av den kondenserte melken kan sjokoladekulene oppbevares i ca en måned.

4 Comments

 1. For en fortreffelig idé! Ser kjempegodt ut!

  Jeg hamstret litt vel mye søtet kondensert melk på min forrige eskapade på den lokale innvandrerbutikken, så dette er en perfekt måte å bli kvitt noe av det på! Topp!

 2. Hei – melken ble til en brun brent klump. Ble det for varmt?

  • ENEstående Mat

   Hei Tone!
   Jeg vet dessverre ikke hvorfor melken ble brent, men det kan høres ut som at det har blitt for varmt, ja. Jeg har brukt høy varme, men maks 1 minutt. Kan du ha hatt den på for lenge? Brukte du SØTET kondensert melk? Ikke den usøtede?

   Beklager at jeg dessverre ikke har bedre svar (og litt sent – har vært på ferie).
   AC :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.