tallerken med nudelwok med biffkjøtt og mango
Middag, Saus, Tilbehør

Wok med biffstrimler og sursøt mangosaus

Med tanke på hvor enkelt og godt wok kan være er det forbausende sjeldent jeg lager det. Derfor ble jeg fullstendig tatt på senga da jeg plutselig en dag våknet opp med en uforklarlig trang til å spise sursøt saus. Den klassiske, nesten retro-aktige, sausen har ikke passert mine lepper på mange år, og jeg har aldri laget den selv. Før nå, selvsagt. Jeg synes nemlig det er viktig å følge sine lyster, spesielt de kulinariske – det kan fort føre til noe godt.

tallerken med nudelwok med biffkjøtt og mango

Uforberedt som jeg var på denne plutselige hungeren etter sursøt saus, så manglet jeg alle de “korrekte” ingrediensene, deriblant ananas. Mango ble redningen, og muligens også løsningen. Jeg er i alle fall så fornøyd med sausen at jeg senere har laget dobbel porsjon og spist den til både kald og varm til stekt kylling og ovnsbakt fisk. Jeg er sursøt mangosaus-hekta…

Wok med biffstrimler og sursøt mangosaus (1 porsjon)

Sursøt mangosaus
1,5 ss sukker
1 ss soyasaus
1 ss 7% eddik
1 ss tomatpuré
0,5 dl kyllingkraft
1/4 mango, i små terninger
0,5 ts fersk ingefær, revet
En liten skvis limesaft

Ha alle ingrediensene til sausen, bortsett fra limesaften, i en kasserolle og kok opp. Senk temperaturen og la sausen putre til den tykner. Smak til med limesaft. Ønsker du en tykkere saus kan du løse opp en halv spiseskje med maisennamel i litt kaldt vann og røre inn til ønsket konsistens. Hold sausen varm til woken er klar.

Sprøstekte biffstrimler
150 g biffkjøtt i strimler (jeg brukte entrecôte)
1 ss sweet chili sauce
20 g brødrasp
10 g sesamfrø
Salt og pepper
Nøytral olje til steking

Nærbilde av spisepinner med sprøstekt biffkjøtt og sursøt mangosaus

Skjær romtemperert biffkjøtt i tynne strimler. Hell over den søte chilisausen og bland slik at biffstrimlene blir smurt godt inn. Mix sammen brødrasp, sesamfrø, litt salt og pepper i en vid bolle eller på en tallerken. Bruk en gaffel eller skje til å vende det marinerte kjøttet i blandingen slik at alle sider blir godt dekket av brød- og frømixen.

60-100 g tørre eggenudler
1 liten nepe, i biter
1-2 reddik, i skiver
0,5 gulrot, i skiver
0,5 vårløk, finsnittet
Mangostrimler

Kok nudlene som anvist på pakken. Hell av vannet og rør inn bittelitt nøytral olje for å forhindre at nudlene blir klebrige.

Bruk høy varme og varm opp olje i wokpanne eller en stekepanne. Brun de panerte biffstrimlene raskt og løft ut av panna. Tilsett de oppkuttede grønnsakene og la dette surre under stadig omrøring til grønnsakene har fått farge og er blitt litt møre. Vend inn nudlene og anrett på tallerkenen: Hell over deilig sursøt mangosaus, legg på biffstrimler og mango og server med en gang.

tallerken med wokrett, saus og lime

2 Comments

 1. Berit Ramvi

  Har laget wok med sursøt mangosaus etter din oppskrift. Dette smakte veldig godt, og jeg skal lage det igjen. Men, når det gjelder bilde ditt av retten anbragt på tallerken så kan dette ikke stemme helt med framgangsmåten du anbefaler med å ha alt opp i wok pannen eller stekepannen. Jeg gjorde som du anbefalte, og utseende på det jeg serverte lignet ikke på den retten du tok bilde av. Det kan virke som du har holdt kjøtt og grønnsaker adskilt. Det ble lekrere, og det vil jeg gjøre neste gang. Fint om bilde hadde stemt bedre med framgangsmåten.

  • ENEstående Mat

   Tusen takk for tilbakemeldingen, Berit! Det setter jeg veldig pris på.
   Jeg skal endre beskrivelsen så det ligner mer på bildet.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.