form med squash-lasagne
Kjøttfri mandag, Middag

Squash-lasagne med kantareller

Squash er en grønnsak jeg aldri blir helt klok på. Den er på en måte litt anonym og virker ikke som den bidrar med så mye mer enn volum og farge. Men det er nettopp det som gjør den så genial å bruke som “pastaplater” i lasagne. Squashen tar opp smakene til det rundt seg og glir perfekt inn i rollen som byggekloss.

form med squash-lasagne

Siden både squash og kantareller er i sesong nå tenkte jeg det ville være en perfekt anledning til å kombinere de to i en slags lasagne. Underveis dukket det opp tanker om at denne stabelen med grønnsaker mest sannsynlig ville gli litt utover og bli noe udelikat- noe den også gjorde. Men så lenge smaken er god (og det er smeltet ost på toppen) er det bare å kjøre på. Dette er digg!

Squash-lasagne med kantareller (1 stor porsjon)

1 grønn squash, i skiver

Ostesaus
1 ss smør
1 ss hvetemel
1,25 dl lettmelk
40 g revet cheddarost
Salt og pepper

100-150 g kantareller
Smør
1 vårløk
125 g fersk mozzarella, i skiver
Frisk basilikum
Cherrytomater

Skjær squashen i 6 skiver på langs (ca 5 mm tykke). Legg squashskivene på kjøkkenpapir, dryss over litt salt og la de ligge og hvile i ca 30 minutter. Tørk til slutt av salt og overflødig væske.

Lag så ostesausen: smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme. Rør inn hvetemelet med en visp. Tilsett litt og litt melk under konstant omrøring. Kok opp og senk temperaturen. Tilsett osten og rør om til osten har smeltet inn i sausen. Hold sausen varm til du er klar til å montere lasagnen.

ustekt lasagne med mozzarellaost

Smelt litt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett kantarellene, dryss over litt salt og stek til soppen har fått litt farge. Snitt vårløken på langs i tynne strimler. Klem ut væske av mozzarellaosten og skjær i tynne skiver.

Legg to skiver med squash nederst i en ildfast form. Legg på en tredjedel av kantarellene, strimler med vårløk og hell over halvparten av ostesausen. Legg på to nye skiver med squash, kantareller, vårløk og resten av ostesausen. Avslutt med to skiver squash og mozzarella. Stekes midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter, til osten har smeltet og fått litt farge. Server lasagnen med en gang, toppet med resten av kantarellene og basilikum og søte cherrytomater.

nærbilde av squash-lasagne

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.