bilde av form med torsk i tomatsaus
Middag, Sjømat

Torsk med tomatsaus og oliven

Her om dagen tok jeg et dypdykk i frysen min på jakt etter noe til middag. Det første jeg oppdaget var at dette burde jeg gjøre litt oftere. Det som ligger på bunnen i hver skuff forsvinner tydeligvis ikke av seg selv selv om jeg ikke ser det… Det andre jeg oppdaget var hvor det var blitt av en del tupperware jeg har savnet en stund. Og sist, men ikke minst: jeg oppdaget tomatsausrester jeg hadde lagt i frysen til en dag med dårlig tid til matlaging. Bingo!

bilde av form med torsk i tomatsaus

Tomatsaus er en sann livredder på travle dager. Grønnsaker, kjøtt, fugl og fisk – alle blir glade i selskap av en rund og god tomatsaus. Og det behøver ikke ta all verdens av tid – selv om du ikke finner tomatsausrester på oppdagelsesferd i frysen.

Torsk med tomatsaus og oliven (1 porsjon)

Tomatsaus:
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1/4 gul løk, finhakket
1 ss god olivenolje
1/4 rød paprika, i små terninger
1/4 rød chili, finhakket
2 dl tomat passata (tomatsaus på boks), eller vanlige hermetiske tomater
1/2 dl grønnsakskraft
1-2 ts sukker (evt. akasiehonning)
Salt og pepper

200 g torskefilet, skinn- og benfri
Salt og pepper
Sorte oliven, hele
1 sitronskive, delt i fire
Extra virgin olivenolje

Sett ovnen på 210 grader. La torskefileten ligge på kjøkkenbenken i romtemperatur mens du lager tomatsausen.

Varm opp olivenolje i en kasserolle på medium sterk varme. Surr hvitløk og løk til løken er myk og blank. Tilsett paprika, chili, tomat passata og kraft, kok opp og la det putre i ca 10 minutter uten lokk. Smak til med litt sødme, salt og pepper.

nærbilde av form med torskefilet i tomatsaus

Ha tomatsausen i en ildfast form. Legg torsken på sausen, krydre med salt og pepper og legg på sitronskiver og sorte oliven. Sett formen midt i ovnen (uten å dekke til formen) og stek i 15-20 minutter til fisken er ferdig og flaker seg perfekt. Ringle over litt god olivenolje og server med kokte poteter.

TIPS: Doble eller firedoble oppskriften på tomatsausen og frys ned i porsjoner. Da har du til pasta, pizza, kyllingform eller hva du måtte være fysen på når du ikke har tid eller ork til å kokkelere så mye.

2 Comments

  1. Sølvi Sunde

    Denne har jeg laget flere ganger nå, nydelig:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.