spinatsuppe
Middag, Sjømat, Suppe

Kremet spinatsuppe med laks

Mitt forhold til spinatsuppe fikk en noe humpete start. Uten å gå i for mange avslørende detaljer, så kan jeg innrømme at jeg ikke var helt i toppform den dagen jeg ble introdusert for den grønne suppa. Jeg var rett og slett fryktelig fyllesyk, og det som lå i tallerkenen var sørgelig likt på mitt eget skrøpelige speilbilde for dagen… Ikke akkurat kjærlighet ved første slurp…

spinatsuppe

Heldigvis har jeg tro på dette med nye sjanser (det var jo ikke suppas feil at jeg var “syk”), og jeg og spinatsuppe har med årene blitt veldig gode venner. Ekstra digg er det med laks og egg duvende i den fløyelsmyke suppa. Det er god og mettende hverdagsmat, og hvis jeg er sabla effektiv kan jeg ha middagen klar på 15 minutter. Det blir nesten ikke bedre enn det…

Kremet spinatsuppe med stekt laks (1 porsjon)

1 lite fedd hvitløk, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
1 stk stangselleri (ca 50 g), i biter
1 ts olivenolje
ca 125 g frossen spinat
2 dl grønnsakskraft
2 ss lett crème fraîche (elle vanlig)
1 ss frisk basilikum, finhakket

1 laksefilet uten skinn (ca 125-150 g)
Smør til steking
Salt og pepper
1 hardkokt egg, delt i 2 eller i båter

Varm opp olivenolje i en kasserolle på medium sterk varme. Surr hvitløk, løk og stangselleri til løken er blank og myk (ca 3 minutter). Tilsett spinaten (trenger ikke tines) og rør om til alt er blitt gjennomvarmt. Hell over kraften, kok opp og la suppen småputre i 5 minutter.

Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Krydre den ene siden av laksefileten med salt og godt med nykvernet pepper. Legg fisken med den krydrede siden ned i den varme panna. Krydre den andre siden også og stek fileten 3-4 minutter på hver side til den er gjennomvarm.

Ha crème fraîche og finhakket basilikum i suppa og kjør alt jevnt med en stavmikser eller blender. Gi suppa et kjapt oppkok igjen før den øses over i suppetallerkenen. Server med deilig smørstekt laksefilet og hardkokt egg.

2 Comments

  1. Denne så kjempegod ut og passer perfekt inn i min spinatperiode. Takk for en finfin blogg :-)

    • ENEstående Mat

      Spinatperiode er bra! jeg er også inne i en slik en for tiden :-) Må være noe som går…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.