myke vårruller med nudler og kylling
Lunsj, Middag

Myke og vårlige vårruller

Jeg elsker våren! Naturen våkner etter dvalen og fargeslegges av sesongens lysegrønne sjatteringer. Dagene blir lengre, kveldene lysere, ytterklærne tynnere, skoene lavere. Til og med maten blir mer vårlig. Etter vinterens solide sikringskost er det digg å meske seg med lettere måltider – som disse ferske vårrullene. De er helt sprekkeferdige med friske grønnsaker, urter og andre godsaker. Det at jeg trøbler litt med selve rullingen av vårrullene gjør ingenting – det er smaken som teller. Jeg har uansett tenkt å bruke hele våren på å øve meg, om og om igjen…

myke vårruller med nudler og kylling

Myke vårruller med teriyakikylling (4 vårruller)

0,5 kyllingfilet, i strimler
1 ts solsikkeolje til steking
2 ts teriyakisaus
40 g tørre nudler (eggenudler, glassnudler eller lignende)
1 stk vårløk, i lange strimler
1 stk stangselleri, i lange strimler
0,5 mango, i strimler
1 ss friske mynteblader, finhakket
1 ss frisk koriander, finhakket
4 stk rispapir til ferske vårruller (22 cm)
Wasabi
Majones
Soyasaus
Ristede sesamfrø

Skjær kyllingfileten i tynne strimler. Varm opp oljen i en stekepanne på middels sterk varme, og stek kyllingstrimlene til de har fått litt farge. Tilsett teriyakisaus og rør om. Skru ned varmen og trekk panna litt til side. Kok nudlene som anvist. Hell av vannet når de er ferdige og rør nudlene sammen med teriyakikyllingen i stekepanna. Blandingen skal ha en god lunk.

Del vårløken på langs, og kutt så strimler som er 8-10 cm lange. Snitt stangselleri og mango i tynne strimler på langs og del så i like lange emner som vårløken. Finhakk urtene og bland sammen i en liten skål.

myke vårruller med teriyakikylling og wasabimajones

Så kommer det gøye: Rispapiret! Ha varmt vann i en vid bolle (gjerne større enn 22 cm for gjøre bløtleggingen enklere). Bløtlegg rispapiret i noen få sekunder (et og et av gangen), og legg det på et rent og tørt kjøkkenhåndkle. Ikke bruk papir – det funker ikke! Legg noen strimler vårløk og stangselleri 2-3 cm fra toppen og jobb deg inn mot midten. Dryss over en fjerdedel av urteblandingen (mynte og koriander) og legg på noen strimler med mango. Legg en fjerdedel av nudler og kylling på det andre fyllet. Ta tak i toppen av rispapiret, løsne forsiktig fra underlaget, og brett over fyllet så stramt som mulig. Brett inn sidene, og rull vårrullen mot deg (igjen så stramt som mulig) til du har en ferdig pakket vårrull. Gjenta prosessen med de 3 siste rispapirene.

Wasabimajones: Bland sammen en dasj wasabi og en god del større dasj majones til du får en sterk og god wasabimajones.

Server vårrullene sammen med wasabimajones og soyasaus med ristede sesamfrø. Sava, så digg!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.