ostequesadilla med bønnesalsa
Kjøttfri mandag, Middag, Snacks

Quesadilla med bønnesalsa

Som medlem av den kvinnelige halvdelen av befolkningen skal jeg jo være i stand til å multitaske. Derfor blir jeg en smule bekymret når jeg ikke klarer å utføre den enkle oppgaven det er å flippe en fylt quesadilla uten at innholdet fyker veggimellom og koketopp og kjøkkenbenk må ha full nedvask etterpå. Jeg mistenker at en uheldig kombinasjon av manglende selvtillit på oppgaven og klein motorikk står mellom meg og et ryddig resultat. Heldigvis finnes det en genialt enkel løsning for kløner som meg: quesadilla med ost, uten villstyrlig fyll. Da kan det heller ikke falle ut når lefsa flippes!

ostequesadilla med bønnesalsa

Selv om quesadilla med kun ost er godt i seg selv (det er jo smeltet ost vi snakker om), blir det enda bedre med bønnesalsa på toppen. Og bruker du fullkornlefser blir det jo ikke så usunt heller. Perfekt til helgekosen eller kjedelige hverdager…

Quesadilla med bønnesalsa (1 porsjon/2 småretter)

1 ts olivenolje, til steking
75 g røde kidneybønner, eller hvite bønner (fra boks)
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1 medium stor tomat, grovt hakket
0,25 rød paprika, i små terninger
0,5 vårløk, grovt snittet
0,5 ts spisskummen
Bittelitt chilipulver
Maldonsalt og nykvernet pepper
ca 1 ss frisk koriander, finhakket

4 medium store hvetetortillas, gjerne fullkorn
2 store never revet ost
Lime

Start med bønnesalsaen: Varm opp olje i en stekepanne på medium varme. Skyll bønnene godt og la de renne av. Finhakk hvitløksfeddet og ha det i den varme panna sammen med bønnene. Tilsett grovhakket tomat, paprikaterninger, vårløk, spisskummen og chili. Rør om og smak til med salt, pepper og frisk koriander. Skru varmen helt ned, og la salsaen “hvile” til quesadillaene er klare.

quesadilla med ostefyll og bønnesalsa

Sett en stekepanne på medium sterk varme (ikke full guff, men ganske varmt). Legg en tortilla på jevnt underlag og fordel en god håndfull revet ost jevnt utover. Dekk osten med en ny lefse og løft “tortillasandwichen” forsiktig over i den varme stekepanna. Stek i tørr panne i ca 2-3 minutter på begge sider, til tortillaen har fått fin farge og osten har smeltet. Gjenta med de to siste lefsene og resten av osten. Del hver quesadilla i 6 snipper og server med en gang sammen med den lune bønnesalsaen og en liten svis limesaft.

TIPS 1: Er du ikke av den klønete typen kan du blande sammen bønnesalsa og ost til fyll til quesadillaene.

TIPS 2: Biter med stekt chorizopølse i bønnesalsaen er også sabla digg.

3 Comments

  1. Quesedillas er kjempegodt! Jeg pleier å kjøpe en pakke med 6 tortillaer som jeg fordeler over tre middager – de to første fajitas (med kylling, stekte grønnsaker, krydder og MASSE guacamole) og den tredje quesedillas (ost, mais, kylling, vårløk + guacamole<3) Gleder meg alltid til disse tre middagene! Oppskriften din over så veldig god ut, og nå skal jeg sjekke ut tacoquichen :)

  2. Sunt og godt – og helt kjøttfritt! Bønner er både mettende, fiberrike og proteinrike, og kan fint erstatte kjøtt :-). Bønner er frie for de kreftfremkallende stoffene som finnes i kjøtt, spesielt i bearbeidet kjøtt. http://optimaltkosthold.no/ernaering/sunn-mat/bonner-linser-erter/

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.