Kylling med aprikospesto
Middag, Produkttest

Kylling med aprikospesto og kremet spinat

Jeg er vel det du kan kalle langt over middels glad i å fylle opp krukker og glass med hjemmelagde sauser og tilbehør. Det er både meditativt og tilfredsstillende, og jeg ser for meg at jeg får små stjerner på mitt imaginære husmorforkle, akkurat som gullfiskene jeg fikk på søndagsskolen. Men nå er det engang slik at det ikke alltid er tid, energi eller inspirasjon nok til å lage absolutt alt fra scratch. Da er det veldig kjekt å kunne ty til produkter som noen andre har lagt tid og sjel i slik at jeg kan nyte en kjapp og velsmakende hverdagsmiddag.

Kylling med aprikospesto

Nicolas Vahé er fransk, bor i Danmark, og har sin egen serie med gourmet spesialiteter inspirert fra sitt liv som kokk, konditor og chocolatier. Det kan jo ikke bli feil, eller hva? Jeg har smakt Vahés himmelske sjokoladevalnøtter (helt-ut-av-en-annen-verden-gode), syltetøy av pasjonsfrukt og kokos (sabla digg sammen med peanøttsmør) og aprikospesto med hvitløk. De deilige og noen ganger overraskende kombinasjonene i serien pirrer ganen og utfordrer fantasien, og alt er uten kunstige tilsetningstoffer. Det er som om det er hjemmelaget, bare ikke hjemme hos meg…

Kylling med aprikospesto og kremet spinat (1 porsjon)

ca 100 kokt pasta
1-2 ss valnøtter, ristet og grovt hakket
1 kyllingfilet, delt i store biter
Olivenolje til steking
1-2 ss aprikospesto (eller mangochutney)
2 tørkede aprikoser, grovt hakket
1 ts smør + 1 ts olivenolje
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1 liten sjalottløk, finhakket
75 g fersk spinat
0,75 dl kremfløte
Salt og pepper

Kok pastaen som anvist. Hell av kokevannet når den er ferdig kokt (etter ca 10 min.) og ringle over litt olivenolje slik at den ikke blir klebrig. Valnøttene ristes lett i en tørr panne før de hakkes i mondre biter. Sett til side.

Del kyllingfileten i 4-6 biter. Krydre lett med salt og pepper og stek i olivenolje på middels sterk varme. Pannen skal være varm nok til å gi kyllingen farge men de skal ikke bli svidd. Skru ned varmen etter at kyllingbitene er brunet på alle sider og la de steke videre til de er gjennomstekt (ca 5-7 minutter).

Ha smør og olivenolje i en annen stekepanne på middels sterk varme. Hakket hvitløk og løk surres ca 1 minutt før spinatbladene tilsettes. Stek videre til spinaten har falt sammen, hell over kremfløten og smak til med salt og pepper. La spinaten småputre 1-2 minutter før den ferdig kokte pastaen røres inn.

aprikospesto og nærbilde av aprikoskylling

Når det er 2 minutter igjen til servering tilsettes aprikospesto, valnøtter og biter av tørket aprikos i panna med kyllingen. Rør om slik at pestoen fordeles jevnt rundt kyllingbitene og alt blir gjennomvarmt. Server sammen med spinapastaen og nyt…

TIPS 1: Hele sortimentet til Nicolas Vahé finner du på www.nicolasvahe.com. Dessverre er ikke forhandlerlisten i Norge oppdatert. Produktene er bl.a. tilgjengelige hos Hansen & Co i Kristiansand, men bor du ikke i nærheten er det bare å søker på Google etter nærmeste forhandler.

TIPS 2: Får du ikke tak i Nicolas Vahés aprikospesto kan du fint bruke mangochutney som fås i de fleste dagligvarebutikker med godt utvalg.

Oppskriften er et resultat etter tips fra søte Marita som jobber på Hansen & Co.
PS: Dette innlegget er på ingen måte sponset eller betalt.

4 Comments

  1. Hei! Takk for oppskriften. Her ble det en mix av gresk yoghurt og havrefløte siden jeg ikke hadde fløte i hus, og hot mango chutney. Godt på en gressenkelørdagskveld :)

    • ENEstående Mat

      Høres ut som det ble en god middag med oppfinnsomme substitutter. Hot mango chutney er superdigg! Kos deg som gressenke, og ha en fortsatt finfin helg :-)

  2. Laget denne på nytt i dag, og den er så god! Tusen takk for fine oppskrifter :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.