ildfast form med pølsegrateng
Middag

Spenstig pølsegrateng

Pølsegrateng er enkel og god hverdagsmat som de fleste liker. Det tar ikke så lang tid og man kan stort sett ha i det man liker best, eller det man har for hånden. Så hvordan har det seg da at jeg føler meg litt som en uskikkelig unge når jeg nyter akkurat denne pølsegratengen midt i uka? Det kan være fordi den smaker litt mer fest enn ukedag. Søtlig bakt gresskar og krydret chorizo utgjør en smakskombinasjon som er alt annet enn hverdagslig. Men det kan også være fordi det er smeltet ost på toppen. Det er jo min lille “guilty pleasure”…

ildfast form med pølsegrateng

Pølsegrateng med chorizo og gresskar (1 porsjon)

50 g tørr makaroni
0,5 dl crème fraîche
1 egg
Salt og pepper
30 g selskapserter, frosne
0,5 rød paprika, i strimler
1 vårløk, grovhakket
50-60 g flaskegresskar, skrelt og i biter
ca 50 g chorizopølse, i terninger
Revet Jarlsberg

Sett ovenen på 200 grader. Kok makaroni som anvist på pakningen. Skyll i kaldt vann for å unngå at makaronien kleber seg. La vannet renne godt av.

Pisk crème fraîche og egg lett sammen i en blandebolle. Smak til med salt og nykvernet pepper. Bland sammen eggestand, erter, paprikastrimler, vårløk, gressløk og kokt makaroni og hell alt over i en ildfast form. Fordel chorizoterningene jevnt utover og topp med revet ost. Sett formen på rist nederst i ovnen og stek til eggestanden har stivnet og osten bobler av glede.

Pølsegrateng med rømmedressing

Pølsegratengen nytes med en gang – kanskje med en dasj rømmedressing?

Enkel rømmedressing
Lettrømme
Hvitløksfedd, presset med hvitløkspresse
Nykvernet pepper

Rør sammen rømme, pressede hvitløksfedd og godt med nykvernet pepper. La dressingen stå minst en halv time før servering slik at smakene får satt seg.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.