bilde av tallerken med cheeseburger , chips og grønnsaker
Middag

Den ultimate cheeseburger

Jeg er absolutt ikke den eneste som setter stor pris på hjemmelagde burgere. Etter å ha testet, utviklet og smakt seg fram ganske lenge, har Stig (en gammel venn fra studietiden) endelig funnet fram til det  han mener er den ultimate osteburgeren. Så fornøyd er han, at han har sendt meg opppskrift og bilder, samt en liten “utfordring” til å komme med forbedringer. Jeg er overbevist om at Stigs oppskrift ikke behøver forbedring, men har likevel tillatt meg å gjøre et par små justeringer til min “enestående” husholdning. Jeg legger like godt ut begge versjonene, så kan du prøve deg fram og se hvilken DU mener er den ultimate cheeseburgeren!

Stigs cheeseburger / osteburger

Stigs ultimate cheeseburger (8 hamburgere)

500 gr kjøttdeig
500 gr karbonadedeig
1 finhakket løk
2 ss Dijon sennep
1 dl brødrasp
2 egg
1 finhakket chili
1 dl Jarlsberg, revet eller små terninger
2 ss Worcestershire saus
2-3 ss vann
Salt og pepper
1-2 skiver Jarlsberg

Ha alle ingrediensene (ikke osteskivene) i en bolle, og bland til en smidig deig. Ikke jobb for mye med den, da kan burgerene bli veldig kompakte. Del i 8 like emner, og form til hamburgere (ca 10 cm Ø). Grill eller stek i 2-3 minutter på hver side. Legg på osteskiver mot slutten av steketiden og la de smelte godt før servering.

cheeseburger / osteburger

Enestående cheeseburger (1 hamburger)

150 g kjøttdeig (14 % fett)
0,5 ts Dijon sennep
1 ts Worcestershire saus
1 cm rød chili, finhakket
10-15 g gul løk, finhakket
Salt og pepper
1 tykk skive Jarlsberg

Bland sammen alle ingrediensene (ikke osteskiven) en lett sammenhengende deig. Spe på med et par teskjeer vann om nødvendig. Form deigen til en flat disk, ca 10 cm diameter. Grilles raskt, 2-3 minutter på hver side. Legg på osteskiven de siste 2 minuttene slik at osten smelter.

Hjemmelagde hamburgerbrød er selvskrevent tilbehør for å få den komplette smaksopplevelsen. Stig anbefaler også at litt hjemmelaget chilimajones får plass på tallerkenen. Jeg erstatter gjerne pommes frites med crispy Sørlandschips, og legger på litt tomat og agurk for å få et sunt alibi. Å i sava, så godt dette er!

osteburger / cheeseburger , chips og grønnsaker

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.