Middag, Sjømat

Lettsaltet torsk med salsa romesco

Denne oppskriften kommer som et naturlig resultat av at jeg har en “bøtte” romescosaus stående fra forrige innlegg. Og siden jeg nå har spist det jeg orker av friske grønnsaker dippet i romesco, tenkte jeg det var lurt å prøve sausen til fisk (som anbefalt av kokken på Cook and Taste). Spanjolene ville nok brukt bacalao og vannet den ut i en uke først, men jeg valgte en litt raskere løsning: lettsaltet torsk. Og mens jeg sitter her og nyter dette herremåltidet en helt vanlig novemberdag, tenker jeg stille for meg selv: fisk er sabla godt, bare man har det rette tilbehøret!

Lettsaltet torsk med romescosaus og kålrotstappe (1 porsjon)
250-300 g lettsaltet torsk
2 ss romescosaus, romtemperert
Sukkererter

Kålrotstappe
250 g kålrot, i biter
0,5 gulrot, i biter
1 ss smør
0,25 dl fløte
Salt og pepper

Romescosausen bør lages ferdig i forkant. Den tar sin tid…

Start med kålrotstappen. Skrell kålrot og gulrot og kutt i biter. Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er gode og møre (20-30 minutter). Skyll fisken fri for overflødig salt. Når det er ca 10 minutter igjen av koketiden på grønnsakene, kok opp usaltet vann til fisken. Legg fisken i vannet når det begynner å syde. Skru ned varmen til laveste nivå og la fisken trekke i ca 10 minutter.

Når grønnsakene er møre, hell av kokevannet, og mos med rotmoser eller stavmikser. Sett kasserollen tilbake på komfyren og rør inn smøret. Tilsett fløte, salt og pepper og rør om til alt er godt blandet. Kok opp lettsaltet vann til sukkerertene og la de koke 1-2 minutter. Så er det bare å sette seg ned og nyte en deilig fiskemiddag.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.