Lunsj, Middag, Sjømat

Omelett – det er lett det!

Et nytt produkt har dukket opp i norske matvarebutikker dette året: ferdig piskede egg (med et par E’er attåt) – på kartong. Er vi virkelig blitt så late, eller inkompetente, at vi ikke klarer piske eggene til omeletten selv?
Jeg elsker omelett nettopp fordi det er sabla enkelt å lage, og lekende lett å variere. Men så har jeg heller ingen problemer med å knuse et egg eller to… Her er en variant med røkelaks – og selvpiskede egg!

Omelett med paprika og røkelaks (1 porsjon)
2 egg
1 vårløk, grovt hakket
1 ss persille, finhakket
1/2 rød paprika, i strimler
1/4 squash, i biter
1/2 ts paprikapulver
Salt og pepper
Olje til steking
Ca 60 g røkelaks
1 ss créme fraîche (kan sløyfes)

Ha litt olje i en omelettpanne (ca 20 cm Ø til én porsjon). Sett pannen på middels varme og ha i hakket vårløk, persille, paprika i strimler og paprikapulver. Rør om og la steke i 2 minutter. Ha så i squash og la grønnsakene steke i et par minutter til.

Pisk sammen eggene, smak til med salt og pepper og hell over grønnsakene. Skru ned varmen, ha et lokk på pannen og la omeletten gjøre seg selv ferdig mens du støvsuger, tar et glass vin eller leser flere oppskrifter på enestaaendemat.no. Omeletten er klar når eggestanden er stivnet helt. La omeletten stå noen minutter på platen uten lokk for å bli kvitt dampen.

Server omeletten sammen med noen skiver med røkelaks og en liten klatt créme fraîche. Hjemmelaget omelett er klar til å nytes!

TIPS: Jeg bretter aldri omeletten, da det har en tendens til å bli “eggerøre” i stedet. For de som vil snu eller brette omeletten: go ahead! Det er også mulig å steke omeletten ferdig i ovnen på 200 grader. Pass da på at stekepannen tåler ovnsvarme FØR du setter den inn.

7 Comments

 1. Nam, dette så godt ut!

 2. Hei velldig enig med deg, hva skall skje med den kompliserte maten når en begynner og jukse med det enkleste.

  Fint innlegg med fine bilder.

  • ENEstående Mat

   Takk for den :-) Jeg merker at jeg lar meg provosere over et matvareprodukt… Er vel kanskje ikke helt sunt… ;-)

 3. Åsne-Marit

  Jeg velger heller å se på det som et bidrag til å kaste mindre mat. :-) Det er vel helst de eggene de ikke får sogt på annen måte, som havner her. Egg med feil i skallet

  • ENEstående Mat

   Det kan være det er slik det er, men i bunn og grunn er det et markedsføringstriks for å selge et produkt vi egentlig ikke trenger. Etter min mening… :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.