Middag

Kylling med granateple

Granateple er en fargerik og sabla god frukt som jeg først har oppdaget denne høsten. I utgangpunktet har jeg kun brukt granateple i salater, men så leste jeg et sted at det var veldig godt i saus også. Den salte og søte kombinasjonen av kylling, serranoskine, granateple og sopp er en skikkelig høydare, og jeg er litt lei meg for at jeg ikke har oppdaget det tidligere. Jeg får spise desto mer av det fra nå av…

Kyllingfilet med sopp- og granateplesaus (1 porsjon)
1 kyllingfilet
2 skiver serranoskinke
1 ss smør til steking
100 g kokt ris
1 fedd hvitløk, finhakket
2 sjampinjonger, i tynne skiver
En liten klatt smør til steking
0,5 dl kyllingkraft
1 dl matfløte
1 klype chiliflak
1 god neve granateplekjerner (fra 1/2 granateple)
Salt og pepper

Kok risen som anvist på pakningen. La kyllingfileten hvile i romtemperatur i ca 30 minutter. Tørk godt av fileten og surr skivene med skinke rundt. Stek på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstek under lokk på svak varme i 6-8 minutter (avhengig av tykkelsen på fileten).

Finhakk hvitløk, skjør soppen i tynne skiver og pell ut kjernene fra granateplet. Ha litt smør i stekepannen og surr hvitløken ca 1 minutt. Tilsett soppen og la det surre til soppen “faller sammen”. Ha i kraft og fløte. Sausen skal putre et par minutter før granateplekjernene tilsettes. La sausen tykne litt før den serveres sammen med ris og saftig kyllingfilet med serranoskine.

TIPS: Jeg har brukt granatepler fra Spania. De er ikke så mørkerøde i fargen, men smaken er det ingenting å si på.

2 Comments

  1. Dette må prøves! Veldig spennende kombinasjon. Har ikke smakt granateple selv ennå, men ser det mer og mer hos bloggere :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.