bilde av burger med tacotilbehør
Middag

Tacoburger

Siden jeg la ut oppskrift på hamburgerbrød i forrige uke er det vel ikke sjokkerende at jeg nå kommer med en saftig hjemmelaget burger! Når det i tillegg kan kombineres med fredagsklassikeren “taco”, blir en helgeklar sørlandspige veldig happy. Eat your heart out, burgerkonger og golden arches! Ha ei sabla god helg!

Nærbilde av tacoburger

Tacoburger (1 porsjon)

100-150 g romtemperert kjøttdeig av okse, svin eller kylling
1-2 ts hjemmelaget tacokrydder
1 hamburgerbrød (hjemmelaget)
Rømme
Salsa
Tomater, skivet
Rød løk, i ringer
Ruccolasalat
Mais
Smør/olje til steking

Bland kjøttdeig og tacokrydder godt sammen. Jo mer krydder, jo sterkere burger. Form deigen til en bolle og press den flat til den er ca 10 cm Ø. Stekes på sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Pass på at burgeren er gjennomstekt hvis du bruker kjøttdeig av svin eller kylling.

Varm hamburgerbrødet i stekepanne, stekeovn eller brødrister hvis du har det. Ha på salat, rømme, burger, løkringer, tomatskiver og salsa. Ha gjerne noen sprø maischips som tilbehør.

Klar, ferdig, SPIS!

TIPS: Det er fullstendig lov å bruke tacokrydder og hamburgerbrød fra butikken!

17 Comments

 1. Magne D. Antonsen

  Hei! Magne fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen@vg.no

 2. Så kjempegodt ut! Får meg nesten til å ønske at jeg ikke var veganer :P

 3. Karen Marie

  Den bloggen her skal jeg følge med:) jeg er singel med en sønn på 5 år så jeg har alltid problemer med å finne ut hva vi skal ha til middag. Han vil alltid ha pølser :p

  Så tusen takk for en super blogg:)

  Hilsen ny fast leser:)

 4. Typisk nordmenn som tror at noe blir mexicansk av å kalle det “taco”; “taco” ditt og “taco” datt. Dette har fint lite med Mexico å gjøre. Aldri noensinne har jeg funnet noe mat her i Mexico som ligner på noe av det som kalles mexicansk mat i Norge. Det nærmeste en finner i Norge av noe av det som kalles mexiansk mat i Norge er såklat “soft tortilla”, som ikke er noe annet enn en hvetetortilla, som mexicanere flest spiser svært lite av, som stort sett brukes i quesadillas.

  • Takk for innspillet! Ha en strålende fin dag :-)

  • Kanskje du kunne rettlede de “villfarne” med tips om “korrekte” mexicanske oppskrifter? Jeg syns Anne Cathrine lager en fantastisk blogg og fotograferer så godt at en nesten kjenner smak og duft av alle de spennende rettene, men hun trenger sikkert også flere ideer….
   Jeg var i California for noen år siden og gledet meg til å smake “ordentlig” mexicansk mat, men du for en skuffelse. Det lignet ikke i det hele tatt på det jeg syns var supergodt. Kanskje har vi i Norge gitt vår mexicanske variant en smakstilpassing som faller oss mer i smak?
   Selv om pizza er av italiensk opprinnelse vil jeg påstå at vi Norge ikke får annet enn den amerikansk varianten med tykk bunn. Det er ikke min favoritt, men mange liker tydeligvis den også.

   • Tusen takk for komplimentet og innspillet i diskusjonen “meksikansk eller ikke meksikansk, det er spørsmålet”! Og idéer til oppskrifter mottas med takk…
    Ha en flott dag :-)

 5. Jeg har da ogsaa hoert at det er ingen i Kina som spiser kinesisk mat som vi faar servert i Europa. Samme gjelder indisk mat. Det er saann det er, alt forandres med tid, og omstilles til europeiske ganer. Er jo godt fordet!

 6. Problemet med å lage mexicansk mat uten for Mexico er jo at en får ikke tak maistortilla uten for Mexico. Det finnes en løsning, en kan lage de selv og maismel får en kjøpt i en rekke innvandrerbutikker. Dernest kan en si at det beste av mexicanks mat begynner alle på bokstaven T; Tacos (de trompo eller cecina), vanlig tacos, ), Tamales, og Torta (som ikke er en kake selvom du bruker dette ordet for kake i Spania).
  http://no.wikipedia.org/wiki/Tamal
  Ifølge Wikipedia så er:
  En tamal (fra nahuatl tamalli) er en tradisjonell matrett fra Mexico og Mellom-Amerika. Tamales ble laget i dette området lenge før spanjolene erobret området på 1500-tallet. En tamal lages av maismasse. Denne blir så pakket inn i dekkbladene på maisen eller i bananblader. Deretter blir den dampet, slik av maismassen sveller ut og blir gjennomkokt. Det brukes mest maisblader i høylandet, mens bananblader er mer vanlige i lavlandet.
  Tamalene fylles gjerne med en chilisaus, enten salsa verde på grønne tomater og grønn chili, eller salsa roja på vanlige tomater og rød chili. Etter mulighet har man gjerne også kjøttfyll eller ostefyll. Det finnes også søte tamales, med vanilje- eller jordbærfyll, som spiser som dessert.

  Så har en Torta de la Barda som er en spesiell rett fra Tampico i nord Mexico, som en slags baguett, fylt med lamme eller svinekjøtt, skinke, avokado, løk. Søker en på “Torta de la barda” finner en fullstendig oppskrift. Denne retten oppsto i havnen i Tampico og den er lett å lage.

  Ensensen i enhver ekte tacos, er at den er laget av maismel, og de er som oftest små, ned 5 cm i diameter.

  Avslutningsvis, ifølge Wikipedia, så hevdes det at Taco-skjell som er som er så populær i Norge er jo bare juks er mexicansk. Taco-skjell er ukjent her i Mexico i følge denne artikkelen i wikipedia. Det stemmer nok etter det jeg også mener. Jeg har aldri sett Taco-skjell her i Mexico, hverken i Mexico City, Veracruz eller Tampico. Jeg har ikke vært i hele Mexico, men tror ikke dette finnes i noen andre steder i Mexico.

 7. Ja, når en snakker om kinesk mat, så er det veldig poplært her i Mexico, og noe forskjellig fra det vi får i Norge. Så det kan jo være noe i det, at maten tilpasses lokale “ganer”. Mye av den kinesiske maten her i Mexico, kan faktisk virke mer mexicansk enn kinesisk.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.