salte vafler med 3 forskjellige toppinger
Forrett, Lunsj, Mellommåltid, Snacks, Tapas

Vaffeltapas – vafler med digg topping

Du kjenner til lukten av nystekte vafler, ikke sant? Den som smyger seg inn neseborene for deretter å umiddelbart sette igang produksjonen av vann som tennene kan løpe i? Jeg er sikker på at du vet hva jeg snakker om. Det finnes nemlig ingen steder å gjemme seg fra den utspekulerte og ganske så insisterende duften…

salte vafler med 3 forskjellige toppinger

Det du kanskje ikke er like kjent med er vaffeltapas. Jeg trodde i mitt stille sinn at jeg hadde kommet på noe originalt der, men neida. Det er faktisk et begrep allerede. Ikke så stort som vafler med syltetøy og brunost, men nok til at et raskt google-søk kom opp med en del treff.

Konseptet vaffeltapas kunne ikke være enklere spør du meg: lag vaffelrøre (litt saltere en vanlig), fyll neseborene med uimotståelig vaffelduft under stekingen og smell til med toppingen du liker best. Jeg er særdeles svak for løyrom, løk og rømme, men jeg har selvfølgelig et par andre forslag til hva du kan toppe vaffelgodsakene med. Det er nemlig fånyttes å stå imot vaflenes tiltrekningskraft, så er det er best bare å omfavne de med begge hender.

Grunnoppskrift på vafler til vaffeltapas (8-10 plater)

100 g smeltet smør
4 dl hvetemel
1-2 ss sukker
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
4 dl melk
5 egg

Smelt smøret i en liten kasserolle på middels sterk varme.

Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser hvis du har. Spe på med melken litt og litt mens du rører hele tiden for å unngå klumper i vaffelrøra.

Tilsett et og et egg og avslutt med å røre inn smeltet smør. Dekk bollen med plastfolie og la røra stå og svelle i 30 minutter.

Stek vaflene som vanlig og avkjøl på rist. Sett fram skåler med forskjellige toppinger og server som vaffeltapas. Det passer nemlig alltid med vafler ;-)

vafler med Lomi Lomi - laksesalat fra Hawaii

Topping nr 1:
0,5 porsjon Lomi Lomi laksesalat

vaffel med løyrom, rømme og syltet rødløk

Topping nr 2:
0,5 rødløk
0,5 sitron
Lettrømme
Løyrom eller annen kaviar

Skjær rødløken i tynne ringer med en mandolin eller lignende. Legg løken i en pose og skvis over sitronsaft. Masser løken utenpå posen i et minutt, knyt igjen og legg til marinering i ca. 30 minutter.

Vaffelen toppes med frisk rømme, salt løyrom og lett syrlig og pikant rødløk.

vafler med spekeskinke

Topping nr 3:
Syltet sellerirot (ekstern lenke)
Spekeskinke
Stangselleri

Syltet sellerirot har en mild og lett søtlig smak. Det passer godt på vaffel sammen med salt spekeskinke og

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.