Sellerirotsuppe med pesto og pinjekjerner
Kjøttfri mandag, Middag, Suppe

Sellerirotsuppe med pesto

Jeg oppdager til stadighet at sellerirot omtrent er like anvendelig som sorte kjoler, og i og med at jeg har minst 14 slike hengende i klesskapet vil jeg våge å påstå at jeg vet hva jeg snakker om. Selleriroten er riktignok ikke like lekker å se på, men som med ganske mye her i livet skal man ikke skue grønnsaken på hårene.

Det er ikke uten grunn at sellerirot er i ferd med å seile opp som favorittingrediens nr 2 i Elveslottet, rett etter løk. Denne suppa er en av grunnene…

Sellerirotsuppe med pesto og pinjekjerner

Suppe laget på rotgrønnsaker er helt toppers, og sellerirotsuppe er intet unntak. I denne oppskriften har jeg valgt å bake grønnsakene for å få en dypere og mer kompleks smak enn om de kun kokes møre. Og til slutt har jeg toppet med noe annet jeg er vanvittig glad i, nemlig grønn pesto. YUM!

Sellerirotsuppe med pesto (1 porsjon)

200 g sellerirot, i terninger
0,5 gul løk, i biter
2 små fedd hvitløk, delt i to
1/8 sitron
ca 1 ss olivenolje
Salt og pepper
3,5-4 dl grønnsakskraft/-buljong

Basilikumpesto
Ristede pinjekjerner

Sett komfyren på 220 grader. Skrell selleriroten og del i terninger. Del løken i biter eller båter.

Ha den kvarte sitronbåten i en bolle sammen med selleri og løk. Ringle over olivenolje og krydre med salt og pepper. Bland alt slik at oljen fordeles godt og hell alt ut på et bakepapirkledd stekebrett. Bak grønnsakene midt i ovnen i ca 40 minutter til selleriroten er mør og har begynt å karamelliseres på kantene.

Rist pinjekjerner i en tørr panne til de begynner og svette og få en gylden farge. Avkjøl. Bruk noen av kjernene til å lage en fersk og deilig basilikumpesto.

De bakte grønnsakene has i en kasserolle sammen med grønnsakskraft eller -buljong. Svis sitronsaften og ha sammen med grønnsakene. Kast skallet.

Kok opp suppen og bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen myk og jevn. Smak til med salt og pepper. Sellerirotsuppen er klar til servering, toppet med frisk pesto, ristede pinjekjerner og godt brød.

sellerirotsuppe med pesto

Her har jeg samlet flere oppskrifter med sellerirot.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.