Vintercaprese
ENEstående Mat

EatWith – framtidens middagsbord

“Social eating” er en stadig voksende trend der idéen er å dele gode matopplevelser med andre. Eksempler på dette er “deleretter” der flere spiser av samme tallerken, restauranter hvor alle gjestene sitter rundt samme bord, og EatWith – konseptet der du spiser rimelig og god mat sammen med andre matentusiaster, hjemme hos en kokk eller hobbykokk. EatWith er stort i utlandet, finnes allerede i over 200 byer, og forrige fredag hadde Kristiansand Norges første EatWith-event. Whoop!

Dekket bord hos Rolf - EatWith vert i Kristiansand

Middag i god selskap

Flere har “pushet” på for at jeg burde starte som EatWith-vert. Det er egentlig ikke skrekkelig langt unna hva jeg holdt på med da jeg hadde Tordenskjolds Suppekjøkken, men jeg har ikke vært fristet til å gå igang med et nytt prosjekt riktig ennå. Heldigvis synes min venn Rolf dette konseptet var helt perfekt for han, og dermed var det bare å glede seg til middag.

Rolf er en langt over middels sosial og matglad mann som gjerne kokkelerer for venner og holder matkurs for ukjente – bare fordi han liker det. Da han var på ferie i Barcelona i høst ble han anbefalt å bestille plass på et EatWith-event – altså middag hjemme hos noen. Denne opplevelsen så unik og fantastisk at Rolf hadde lyst til å gjøre det hjemme hos seg selv.

Rolf - EatWith-vert i Kristiansand
Rolf – kveldens dyktige vert
Gjestene på Rolfs EatWith-arrangement
Velkommen til bords!

Et vellykket sosialt eksperiment

Som tenkt så gjort, og fredag 17. februar var jeg og 10 andre på plass i stua til Rolf. Gjestene var alt fra venner og bekjente av Rolf, til ukjente som ble mer kjente i løpet av kvelden. Dermed var det dekket til langbord og duket for en sosialt spennende aften.

Jeg var ganske spent på hvordan praten ville flyte, nordmenn og sørlendinger som vi var de fleste av oss, men etter noen forsiktige innledende runder med småprat i hjørnesofaen, forsvant all sjenanse innen forretten kom på bordet. Jeg tror alle gjestene kom til kvelden med samme instilling om å være åpne for nye opplevelser og bekjentskaper. I tillegg var Rolf en behagelig og avslappet vert som fikk alle til å føle seg velkommen. Slik blir det god stemning av!

Raus og uformell meny

Det er opp til vertskapet av EatWith-eventene hva de vil servere. Noen er utdannet kokker og driver med EatWith på heltid. Andre er glade hobbykokker som bare gjør dette av og til fordi de liker å lage mat til andre. Rolf hører til i den andre kategorien, og kveldens meny reflekterte hans personlighet: blid, uformell og raus, med mange gode smaker.

arabisk foccaciabrød
Hjemmelaget arabisk “focaccia” servert med to typer hummus
Vintercaprese
Digg vintersalat med mozzarella, appelsin og sprøstekt spekeskinke
Guinnesgryte med søtpotetpuré
Mektig god, og god og mektig – Guinnessgryte med rotgrønnsaker og søtpotetpuré
Iskake med salt karamellsaus
Iskake med med hjemmelaget salt karamellsaus… OMG! så godt!

Etter x antall timer i sosialt lag med mange hyggelige folk, pluss en ekstra generøs porsjon iskake godt forankret på hoftene, vagget jeg ut i vinternatten blid og fornøyd. Kvelden var absolutt vellykket på alle områder: god mat, perfekt vertskap og hyggelig selskap. Det eneste jeg har å utsette på kvelden var Rolfs manglende belysning. Han burde tatt høyde for at det kom en matblogger som tvangsmessig MÅ dokumentere ALL mat og dermed er avhengig av lys. Så neste gang må du skaffe deg flere lyskilder, Rolf ;-)

Sjekk ut EatWith.com neste gang du skal ut å reise – det venter en enestående og sosial matopplevelse på deg der ute. Og følg med på Rolf. Så snart han blir godkjent som EatWith-vert kommer det garantert til å bli servert nye sosiale måltider i ei stue på Lund i Kristiansand…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.