to skiver brød med hønsesalat med karri
Lunsj, Matpakke, Salat

Hønsesalat med karri

Jeg har fått en helt utrolig flott gave: Mathilde Schønbergs Frøken Schønbergs kokebok for hver dag i året, med oppbevarings- og syltebok fra 1946 (de kunne virkelig det der med catchy boktitler før i tiden). Det er kanskje den vakreste kokeboken jeg har sett, med over 70 år kjøkkenhistorie sølt og klint utover hver eneste side. Boken har blitt elsket og brukt mye, og jeg kan love at den har kommet til et godt hjem hos meg her i Elveslottet. Tusen takk, Magne (den gode naboen til mamma og de)!

Ryggen til Frøken Schønbergs kokebok

På jakt etter inspirasjon til høne dykket jeg inn i Frøken Schønbergs kokebok, og der fant jeg vel en fin liten oppskrift på hønsesalat. Oppskriften inneholder 7 ingredienser og alt er skvist inn på kun 7 linjer. Med 1278 oppskrifter fordelt på 358 sider må man jo være økonomisk med ordbruken. Der er også en forekomst av den velkjente måleenheten “teskål”… Jeg har modifisert og modernisert noe men jeg tror absolutt frøken Schønberg ville likt denne hønsesalaten også.

hønsesalat med karri

Hønsesalat med karri (2 porsjoner)

25 g majones
25 g lettrømme
0,25-0,5 ts karripulver
Salt og nykvernet pepper
Sitronsaft

50 g kokt hirse, ris eller couscous
80-100 g kokt hønsekjøtt, revet (eller kyllingrester)
0,5 ss jalapeños eller milde pefferoni, finhakket

Bland sammen ingrediensene til dressingen: Rør sammen majones, lettrømme og karripulver. Smak til med salt og pepper og en liten skvis sitronsaft.

Ha kokt hirse (ris, couscous eller bulgur går også fint) i en bolle. Tilsett hønsekjøtt revet i mindre biter samt finhakket jalapeños eller milde pefferoni. Bland alt godt sammen og rør inn karridressingen.

Smak hønsesalaten til med mer salt, sitronsaft eller pepper om nødvendig og server salaten sammen med godt brød.

to skiver brød med hønsesalat med karri

One Comment

  1. Janet Vindenæs

    Dette så veldig fristende ut! Tror absolutt Frøken Schønberg ville gitt sitt samtykke :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.