ENEstående Mat

Viltaften på Boen Gård

I vår var jeg gjest på Boen Gård og fikk gleden av å spise en asparges-bonanza uten sidestykke. Opplevelsen på gården, med reisen opp dit, å bli tatt imot av et fantastisk vertskap, bli overøst med god vin, mat og kunnskap om den lokale historien – det er noe jeg synes alle burde få med seg en gang eller to. En skikkelig høydare, og så i “nabolaget” mitt, da gitt.

Boen Gård lysthus
1. oktober på Boen Gård minte mer om midtsommer enn høst… I alle fall utvendig

I vår lovet hovmester Dagfinn Galdal og kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard Pedersen å invitere til nye spennende temakvelder utover høsten. Og de har virkelig holdt hva de lovet: hele 4 kvelder er satt opp for denne høsten, med tema som villaks, vilt, skalldyr og lam fra Boen Gård. For meg var det ingen tvil da jeg så menyen på viltaftenen – dette var noe jeg bare var nødt til å få med meg. Jeg “lurte” med meg tre gode venner og satte kursen ut på landet. For meg er alt som ikke er reinsdyrskav eksotisk, så med lovnad om bever, reinsdyrhjerte, hare og hjort på menyen, var det bare å åpne sinn og gane og ta imot med åpne armer.

Egentlig hadde jeg ikke tenkt å skrive om Boen Gård igjen, men de gjør det så vanskelig å la være. Folkene bak er så dyktige og herlige, omgivelsene er så spesielle og smakene så utsøkte, at jeg bare må framsnakke det jeg kan. Jeg lot kamera ligge hjemme og hadde kun telefonen til å dokumentere. I det dunkle, stemningsfulle lyset viser ikke bildene kvelden og maten på aller beste måte, men jeg håper likevel at den fine kvelden gjenspeiles litt. Nederst har jeg også lagt ved snapchat-historien fra kvelden. Kanskje det frister så mye at du vil bestille bord neste gang de inviterer til gjestebud på Boen Gård?

Viltaften på Boen Gård, 1. oktober 2016

Her er altså viltaftenen, rett for rett. Det var høstlige smaker, mye rødvin og mektige ingredienser. Etter to snacks og syv retter må jeg innrømme at jeg hadde spist på meg hold (eller sting som vi kaller det her på Sørlandet). Om ikke det er et sikkert tegn på at jeg har kost meg, så vet ikke jeg :-)

bevertartar
Kortreist bevertartar (skutt på Stray) og hjemmelaget flatbrød – Nytt og definitivt spennende bekjentskap
grevling-taco
Langtidsstekt grevling og lompe – Slett ikke dumt. Smakte litt som svinekjøtt
Gravet rypebryst
Villskutt og gravet rypebryst med sellerirot og selleristang – med fare for et og annet hagl… Nydelig mørt kjøtt!
rosévin fra Nervi Gattinara i Piemonte
Nydelig rosévin til rypebrystet, fra norskeide Nervi Gattinara i Piemonte
røkt muflon
Langtidsstekt, røkt muflon med skorsonerrot og brønnkarsesaus – Et av kveldens høydepunkter, mye på grunn av sausen
bakt jordskokk
Bakt jordskokk, stekt steinsopp, syltet kantarell skogssyre og soppsaus – Skogen viser muskler i en deilig vegetarrett
Hare og solsikke-sirotto
Braisert hare på solsikke-risotto, med umodne bringebær og tindve – Vidunderlig mørt kjøtt på en altfor stor og mektig porsjon risotto
Reinsdyrhjerte
Stekt reinsdyrhjerte med kongeøsterssopp, solbærsaus og sprøstekte salvieblader – Nok en høydare, i all sin enkelhet. For et mørt kjøtt!
hjorteplomme
Hjorteplomme med selleri, ramsløkkapers og tyttebær – Hovedretten kom med kjøtt så mørt du kunne tygge det med øyelokkene. (mett.no)
Gran-is med blåbær
Gran-is med blåærkrem, blåbær og syltet rødbete – En kjærkommen søt avslutning med smak av skog. For en kveld det var!

Dette innlegget er på ingen måte sponset. Jeg deler dette kun fordi jeg vil spre gode ord om flinke folk!

2 Comments

  1. Å det ser fantastisk ut! Jeg har hatt lyst til å dra på en av disse middagene siden Måltid ble lagt ned, det var yndlingsrestauranten min i Kristiansand.

    • ENEstående Mat

      Takk for hyggelig tilbakemelding!
      Anbefaler deg å følge med på Facebook når Boen Gård legger ut sine temakvelder. Tror absolutt du ville like en kveld der :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.