fetasnurrer med oliven i støpejerngryte
Gjærbakst, Lunsj, Tapas, Tilbehør

Fetasnurrer med oliven

Du kjenner kanelsnurren, ikke sant? Den søte, myke og krydrede snurren som kan forføre en hel nasjon bare på sin gode duft og rykte? Snurren som er så god i teorien at du til og med er villig til å spise en som er litt tørr og kjip, bare for å friske opp minnet om smaken?

Vel, la meg introdusere deg for fetasnurren, kanelsnurrens salte fetter som er omtrent like begjærlig som sin slektning! Den er som et rundstykke på anabole steroider, men på en god måte. Den har gjærbakstens forlokkende duft og myke konsistens, og den salte fetaostens greske aner sender deg umiddelbart til en liten taverna ved Middelhavets blå og hvitfargede kyst. Hvis du ikke liker oliven, er dette den perfekte måten å endre dét på (for sanke litt voksenpoeng…). Og når du er ferdig med én, skal det tøft gjøres å ikke umiddelbart strekke seg over bordet etter en ny. Bare prøv selv, og du vil forstå hva jeg snakker om ;)

fetasnurrer med oliven i støpejerngryte

Fetasnurrer med oliven (10-12 stk.)

500 g siktet hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
25 g fersk gjær
125 g lettmelk, romtemperert
125 g vann, romtemperert
100 g smør, smeltet
200 g fetaost (1 pk)
ca 100 g kalamataoliven uten stein, grovt hakket

Bruk kjøkkenmaskin og start med å ha hvetemel, sukker og salt i blandebollen. Smuldre gjæren over det tørre og tilsett melk og vann. Elt med eltekrok i ca 2 minutter til du har en tørr og smuldrete blanding. Spe på med smeltet smør mens maskinen fortsetter å elte på lav hastighet. Elt videre i 10 minutter til du får en glatt, men litt “kort” deig. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse i 1-1,5 time på et lunt sted.

myke og deilige fetasnurrer

Velt deigen ut på melet underlag og elt et par runder for hånd for å få ut luftlommer. Kjevle ut til en rektangulær leiv, ca 45 x 35 cm. Smuldre fetaosten i en bolle og fordel jevnt utover deigen. La det gjerne være 1 cm langs den ene langsiden uten ost, så du får godt feste når det skal rulles. Grovhakk olivenene og fordel utover osten. Brett langs langsiden av deigen og rull sammen til en tykk pølse. Skjær pølsen i like tykke biter (2-3 cm tykke, 10 eller 12 stk.) og legg tett sammen i en rund springform eller støpejernpanne (26 cmØ). Dekk formen med plastfolie og la fetasnurrene etterheve i 40-45 minutter.

Jeg pensler ikke fetasnurrene med egg, men det er fullt mulig, hvis du ønsker en blank overflate. . Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 25-35 minutter. Fetasnurrene er ferdige når de har fått en gylden farge og hul lyd når du dunker på de. Sjekk spesielt de midterste snurrene. Avkjøles på rist. Så er det bare å nyte nybakte og myke snurrer til mandagssuppen, lunsjsalaten, 17. mai frokosten eller tapasbordet…

Fetasnurrer med oliven i stekepanne

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.