hummus med soltørkede tomater
Snacks, Tapas, Tilbehør

Hummus med soltørkede tomater

Pimping av hummus er egentlig helt unødvendig. Den er perfekt som den er: kremete puré med nøtteaktig smak av kikerter og sesam, eksotisk spisskummen og frisk sitron. Og så er det jo noe som heter “never change a winning team”. Likevel har jeg våget meg utpå med litt soltørka tomater for å se om den kan bli enda bedre. Kan min kjære go-to dipp, som alltid står klar til dyst i kjøleskapet, finne en enda mer smakfull form?

hummus med soltørkede tomater

Hummus med soltørkede tomater har definitivt mer smak – av soltørkede tomater (dah)! Tomatene stjeler muligens litt av showet og gjør det hele en smule mindre “autentisk”, men med tanke på de mengdene hummus jeg konsumerer i løpet av året så er det fint å ha et så godt alternativ å variere med innimellom. I like!

Hummus med soltørkede tomater

30 g soltørkede tomater (tørre eller i olje)
160-200 g kikerter, fra boks
ca 2 ts tahini
1 fedd hvitløk
1-2 ts malt spisskummen
Saften av en halv sitron
Grovt salt
ca 0,5 dl solsikkeolje

Benytter du tørre soltørkede tomater må disse trekke i en bolle med varmt vann i ca 30 minutter. Bruker du soltørkede tomater i olje er det bare  å kjøre på:

Kjør tomatene, kikerter, tahini og hvitløk i en mikser. Tilsett spisskummen, halvparten av sitronsaften, litt salt og solsikkeolje og kjør en runde i mikseren. Spe på med olje til kikertpuréen får en fin og jevn konsistens, akkurat passe tykk. Smak til med enda mer salt og eventuelt nykvernet pepper om nødvendig.

Og så er det bare å forsøke å la hummusen stå i fred en times tid før den serveres… Eller ikke. Alt etter som hvor umiddelbart ditt behov for hummus er.

hummus med soltørkede tomater på en brødskive

Hummus er veldig anvendelig og holdbart, så ha alltid en skål klar til tjeneste i kjøleskapet. Bruk som dipp til rå og bakte grønnsaker, på kyllingsandwich og som tilbehør til grillet fisk og burger… Eller som pålegg, rett på nystekt brød.

TIPS 1: Tahini (sesampaste) kan sløyfes om du ikke har det tilgjengelig. Hummusen mister noe av den karakteristiske smaken, men et par dråper med sesamolje kan gjøre susen om du har det i stedet.

TIPS 2: Dropp soltørkede tomater for en mer klassisk smak på hummusen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.