skål med granola, yoghurt og friske jordbær
Frokost, Snacks

Granola med chaikrydder

Som ekte skandinav er jeg selvsagt en skikkelig kaffedranker, men hvis jeg først skal ha te så går jeg for krydret chai. Jeg elsker de varme krydderene som dufter så lunt og minner om jul, og det at teen faktisk smaker like godt som den lukter (noe som ikke alltid er tilfellet). Det er det aller beste kaffesubstituttet, etter min mening.

granola, yoghurt og friske jordbær

Krydderene som sammen skaper den rike chai-smaken er kardemomme, kanel, ingefær, nellik og av og til litt stjerneanis og sort pepper. Disse funker altså strålende i tekoppen, men kan også løfte den hverdagslige frokostblandingen til et helt nytt nivå – som med denne knasende sprø granolaen. Den smaker litt jul, litt søtt, litt salt og veldig, veldig godt!

Granola med chaikrydder (ca 1 liter)
1 dl vann
25 g brunt sukker
1-2 ss akasiehonning
1 ss solsikkeolje
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel
0,5 ts malt ingefær
1/4 ts malt nellik
125 g speltflak
125 g rugflak
eller 250 g store havregryn
50 solsikkekjerner
50 g gresskarkjerner
75 g mandler, grovt hakket
75 g pistasjenøtter, grovt hakket
1 ts Maldonsalt

40 g usukret kokosmasse eller kokosflak
40 g tørkede tranebær

Sett ovnen på 140 grader (vanlig over- og undervarme). Ha vann, sukker, honning, olje og krydder i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring og la blandingen boble i ca 1 minutt før kasserollen tas bort fra varmen.

hjemmelaget granola med friske jordbær

Ha speltflak og rugflak (eller havregryn) i en blandebolle sammen med solsikkekjerner, gresskarkjerner og grovhakkede mandler og pistasjenøtter. Tilsett salt og rør alt sammen med en sleiv eller slikkepott. Hell over krydderblandingen og rør godt til væsken har trukket inn i alt det tørre.

Fordel granolaen jevnt utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen i 50-60 minutter. Rør i granolaen hvert 15. minutt slik at blandingen blir jevnt stekt.

La den ferdig bakte granolaen avkjøles før den blandes med kokos og tørkede tranebær. Oppbevar på glass og nyt sammen med melk eller yoghurt og friske bær.

yoghurt og granola

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.