bananbrød med overmodne bananer
Bakst, Kake

Bollefruas bananbrød

Tykke, mektige og fristende skiver med bananbrød er perfekt å mumse på til kveldsmat, nattmat, frokost, mellommåltid og når lavt blodsukker truer resten av omgivelsene. Når som helst, egentlig!
Den største feilen til bananbrødet er at det egentlig ikke er et brød i det hele tatt – det er supermyk og saftig KAKE, forkledd som uskyldig brød. Det er heller ikke sunt i vanlig forstand, men det er jo sunt å unne seg noe godt en gang innimellom. Det er bra for smilemusklene, i det minste!

bananbrød med overmodne bananer

Det er flere år siden jeg var hekta på bananbrød, men for noen uker siden “bondet” jeg og Bollefrua over delt blodukkerkrise og en skive bananbrød på fotokurs for matbloggere. Et tygg, og jeg var hekta – igjen! Lag bananbrødet selv, så forstår du hvorfor!

Supersaftig bananbrød (1 brød/kake)

2 1/2 dl moste modne bananer (to middels store bananer)
1 ts natron
125 g smør, romtemperert
200 g sukker
2 egg, medium størrelse
200 g siktet hvetemel eller speltmel
75 g kulturmelk

Sett ovnen på 160 grader. Skrell bananene og mos de i en bolle/skål. Rør inn natron og sett til side.

Kutt smøret i små terninger og ha i en bakebolle. Tilsett sukkeret og bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin med visp til å røre sammen smør og sukker. Resultatet skal bli småsmuldrete (ingen store klumper med smør).

Kakk eggene og pisk inn i smør- og sukkerblandingen. Tilsett en tredjedel av de moste bananene i bakebollen og bland godt. Tilsett så en tredjedel av hvetemelet, bland godt – så en tredjedel av kulturmelken, bland godt. Fortsett til alle ingrediensene er godt blandet sammen og kakerøren er smidig og luftig. Hell over i en bakepapirkledd brødform og sett formen på rist midt i ovnen.

Stek bananbrødet i ca 60 minutter. Stikk en kakepinne midt i brødet når steketiden nærmer seg slutten – er pinnen kakerørefri når du drar den ut er kaken ferdig stekt. La bananbrødet avkjøles 15-30 minutter i formen før det løftes ut og avkjøles videre på rist.

Skjær tykke skiver og nyt den deilige og saftige bananbrødet mens det fremdeles er lunt. Å i sava, så digg!

TIPS: Tilsett ca 50 g grovhakkede valnøtter i kakerøra for mer krønsj og god nøttete smak. Banan og nøtter er virkelig en god idé. Prøv gjerne “grove banana nut muffins“.

Oppskriften er fra fineste Bollefrua.

11 Comments

 1. Dette skal jeg definitivt prøve

 2. Hei.
  Vil bare skryte av bloggen din! Den er helt fantastisk med alle de lekre bildene. Maten ser så god ut! Vil også tipse om en annen som lager mat på et lite kjøkken http://www.closetcoocking.com
  Skal prøve noen av oppskriftene dine snarest.

  • ENEstående Mat

   Tusen takk for skryt! Det er alltid flott å få fine tilbakemeldinger. Håper du finner noe som inspirerer deg:-D
   Og takk for tipset av den andre bloggen. Den skal jeg se mer på :-)

 3. Det så herlig ut! :)

 4. Hei igjen. Ser at jeg har skrevet bloggnavnet feil. Det skal ikke inneholde noen c i cooking: http://www.closetcooking.com

 5. Wow, ser virkelig lekkert ut! Flott bilde!! Gleder meg til å prøve oppskriften :)

 6. Jeg lagde dobbel porsjon av oppskriften. Brukte kesam orginal istedenfor kulturmelk og 1 ts nymalt muskat. Ble veldig godt. Takk for oppskriften

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.