Bakst, Frokost, Kake, Lunsj

Grove bananmuffins

Etter den selverklærte suksessen med gulrotkakemuffins har jeg beveget meg ut på nok et muffinseventyr. Jeg ble kjent med Banana Nut Muffins, eller bananmuffins på godt norsk, da jeg studerte i USA, men tror faktisk aldri jeg har fått noe tilsvarende her hjemme. Derfor ble jeg veldig glad da jeg fant en oppskrift som var ganske så nær originalen. Spis de til frokost, lunsj eller snacks – du blir god og mett, og er du som meg; kanskje litte granne lykkeligere…

bananmuffin_1

Grove bananmuffins (6 stk XL muffinsformer)

1,5 dl sukker
2 egg
0,75 dl soyaolje
2 modne bananer
50 g hakkede nøtter (paranøtter, valnøtter eller pekannøtter)
50 g hakkede mandler
1,5 dl grovt sammalt hvete
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts kanel
1 ts vaniljesukker
0,5-1 ts salt

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn de tørre ingrediensene. Mos bananene godt og ha i til slutt. Pass på at alt er godt blandet. Ha røren i store muffinsformer (jeg brukte str XL, også kalt amerikanske muffinsformer).

Steke muffinsene på 150 grader i 30-35 minutter. Det gjør ikke noe om de er litt fuktige i midten.

bananmuffin_2

Spises lunkne, gjerne med litt mild Cambozola ost på.

TIPS: Muffinsene kan fryses for å nytes på et senere tidspunkt, men de er absolutt best ferske.

Grunnoppskrift: Familiekokeboka av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen

4 Comments

  1. Sabla gode!

  2. Ann-Katrin

    Jeg er helt enig, disse var sabla gode! Jeg har og smakt slike muffins i USA , men aldri tenkt på å lage slike selv. Sitter og koser meg med disse til kvelds nå, takk for en kjempegod oppskrift:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.