nærbilde av delfiakakekonfekt
Dessert, Kake

Delfiakonfekt for den lekne

Det virker som det kun er gamle damer og meg som liker delfiakake. Denne lett kvalmende og svært mektige dessertkaken som setter et bombastisk punktum for enhver julekakefråtsing. Derfor har jeg spritet den opp litt (bokstavlig talt) og laget den som bite-size konfekt. For å gjøre konfekten litt leken har jeg latt gullfisker og seigmenn få bade i den deilige, mørke delfiamassen! Dette er en litt tidkrevende oppskrift – litt dillete. Men det skal jo hjemmelaget konfekt være.

nærbilde av delfiakakekonfekt

Delfiakonfekt (en heil haug, faktisk!)

6-7 kaffebønner (malt eller knust i morter)
0,25 dl espresso
200 g mørk kokesjokolade (gjerne 70%)
1 ss konjakk
1 ss appelsinmarmelade
125 g delfiafett
1 egg
1 ss sukker
Marsipan
Seigmenn (helst røde og grønne for den rette julestemningen)
Gullfisk

konfektformer med karsipankuler

Start med å dekke en langpanne med bakepapir og sett på små konfektformer, tett i tett. Trill små kuler av marsipan og legg en kule i hver form. Del seigmennene i to.

Kok opp espresso og knuste kaffebønner i en kjele. La sjokoladen smelte i kaffen. Rør hele tiden for at det ikke skal skille seg. Ha i konjakk og appelsinmarmelade og smelt inn delfiafettet til slutt.

Pisk egg og sukker til eggedosis og hell i sjokoladeblandingen litt og litt mens du rører.

Så skal sjokolademassen over i de små konfektformene… Jeg brukte en liten trakt som jeg holdt en finger foran tuten på mens jeg fylte opp og så “doserte” jeg sjokoladen oppi hver form. Husk at gullfisken og seigmannen tar litt plass ikke fyll helt opp.

Ta en gullfisk i halen og dytt snuten ned i marsipankulen. Sett så en halv seigmann ved siden av. Dette gjøres da på alle kofektformene. Til slutt settes formene kaldt slik at konfekten stivner. Oppbevares i kjøleskap eller tilsvarende kjølig område. Før servering la konfekten stå litt i romtemperatur. Da smaker de mer… GOD JUL!

delfiakonfekt3

Kilde: Oppskriften er basert på en jeg fant på VG nett.

6 Comments

 1. Hm… Har med overlegg ikke bakt min kjære Delfiakake i år, men jeg lurer på om jeg ikke må prøve din variant… Artig! God Jul AC :)

 2. Mm nam! Marsipanen kan du få gratis av meg, men Delfiakake er jo helt fantastisk. Og seigmenn, og gullfisk. Hva med peanøtter oppi? Det lukter prosjekt.

  Åh, nå fikk jeg sykt lyst på Delfiakake! Takk for gode idéer!

  • ENEstående Mat

   Delfiakake er superdigg, men kanskje på vei ut av juletradisjonen :-( Da trenger den litt hjelp og inspirasjon. Og peanøtter høres ut som et godt prosjekt….

 3. 21 des 2012, altså nøyaktig 2 år etter du publiserte denne morsomme oppskriften og midt på min manns bursdag, har jeg prøvd meg på disse! Brukte store muffinsformer (i mangel av noe annet) og sherry fra Osborne (hvor vi begge har vært :-)) og nå er jeg veldig spent på hvordan de kommer til å smake!

  • ENEstående Mat

   Hehe… med sans for detaljer som alltid, Janet :-) Håper det blir vellykket og velsmakende. God jul til alle sammen :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.