tallerken med pasta al limone
Kjøttfri mandag, Middag

Pasta al limone

En måned etter høykarboaffæren i Italia er jeg endelig klar for pasta igjen. Endelig, får jeg si, for jeg har drømt om denne tallerkenen siden jeg kom hjem. Første dagen på tur fikk vi nemlig en helt fantastisk pastarett på en liten familiedrevet restaurant i den lille siesta-søvnige byen Bolsena. Pasta al limone – pasta med sitroner. Minnet om den perfekte balansen mellom syre, sødme og kremet smak får tennane til å løpe i vann, og det er like før jeg booker meg inn på første og beste fly tilbake for å smake det bare én gang til…

tallerken med pasta al limone

Et mye rimeligere alternativ er selvsagt å lage pasta al limone hjemme. Etter beste evne har jeg forsøkt å gjenskape sitronmagien, og jeg tror ikke jeg kommer nærmere uten et par italienske sitroner og italiensk blod i årene.

Pasta al limone (1 porsjon)

1 ss smør
20 g gul løk, finhakket
0,5 fedd hvitløk, finhakket
Saften av en halv sitron (helst økologisk)
0,75-1 dl kremfløte
Sukker
Salt og pepper
Pastavann

100 g kokt tagliatelle eller spaghetti
1 ss bladpersille, finhakket
Revet parmesan
Sitronskiver

Smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme. Surr løk og hvitløk under omrøring til den blir myk og blank. Senk temperaturen og tilsett halvparten av sitronsaften. Rør om og smak til med litt sukker. Tilsett kremfløten under omrøring, øk temperaturen og la sausen småputre til sausen tykner. Tilsett resten av sitronsaften og smak til med mer sukker om nødvendig, salt og nykvernet pepper. Blir sausen for tykk kan den justeres med litt av pastavannet.

Kok pastaen som anvist. Hell sitronsausen over den ferdig avrente pastaen og dryss over finhakket bladpersille rett før servering. Server med sitronskiver og revet parmesan.

Nærbilde av pasta al limone

Oppskriften er basert på tips fra Remi og Remi på Casa Reminiscenza, Bolsena. 

 

7 Comments

 1. Ser aldeles nydelig og friskt ut !

 2. Dette så kjempegodt ut! Og så ble jeg så forelska i den pastaskålen din, både farge og form. Hvor har du fått tak i den? *vil ha* :-)
  Skal prøve flere oppskifter her, fin blogg! Gøy med litt variasjon:-)
  Sommerhilsen fra Anne

  • ENEstående Mat

   Hei Anne! Pastaskålen er en tallerken fra Kähler, i serien Mano. Masse fine farger og artige former. I KRS kjøper jeg de hos Hansen & Co. Her er nettsiden til produsenten: http://www.kahlerdesign.com/shop?view=series&id=66
   Kos deg videre med sommer og god mat. AC:-)

   • Så flott, tusen takk! Morsomt, akkurat dette designet har jeg sett på flere ganger i bla mugger og skåler :-) Rafens har det bla, men ikke pastaskålen din. Takk takk :-) fortsatt god sommer!

 3. Dette var utrolig smakfullt! Mektig og friskt på samme tid :)
  Det siste halvåret har jeg ukependlet og bodd alene i ukedagene med mange sene kvelder på jobb, og i perioder har middagene vært ganske triste. I blant har jeg minnet meg selv på bloggen din og da har middagene vært enestående :) Mye god inspirasjon til å lage skikkelig og god mat også når man er alene. Takk for det!

  • ENEstående Mat

   Så gøy å høre at du finner god inspirasjon på bloggen min, Astrid! Livet er for kort til å spise dårlig mat ;-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.