porsjonspizza med chorizo og søtpotet
Middag, Snacks

Hvit pizza med chorizo og søtpotet

Søtpotet på pizza? Ja, det er faktisk mulig, og ikke minst veldig godt. Så ofte som pizza står på menyen i mitt lille elveslott (minst én gang i uken), er variasjon av og til ønskelig – noen ganger absolutt nødvendig! Ikke det at jeg kommer til å gå lei pizza med det første, men likevel – en aldri så liten extreme makeover nå og da er ikke å forakte. Og slik fant altså søtpoteten veien til min pizza.

porsjonspizza med chorizo og søtpotet

Hvit pizza med chorizopølse og søtpotet (1 porsjon)

1 pizzabunn
2 ss rømme eller crème fraîche
1 lite fedd hvitløk, presset eller finhakket
Nykvernet pepper
Revet Jarlsbergost
Søtpotet, skrelt og skivet
Chorizopølse, i tynne skiver
Oregano
Timiankvister

Start med bunnen. Bruk din egen oppskrift eller se min favoritt her (lynrask er den også).

Sett ovnen på 220 grader. Bland sammen rømme/crème fraîche, presset hvitløk og godt med nykvernet pepper. La gjerne blandingen stå å godgjøre seg en halvtimes tid før den smøres utover pizzabunnen. Dryss revet ost jevnt utover pizzaen.

Skrell søtpoteten og skjær i tynne, tynne skiver. Her vil jeg anbefale å bruke mandolinjern for å få skiver på 1-2 mm. De må være såpass tynne for å rekke å bli møre på den relativt korte steketiden.

Legg skiver med søtpotet og chorizo på pizzaen og avslutt med et dryss tørket oregano. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter til all osten er godt smeltet og søtpoteten er mør. Ringle over litt olje og legg på fersk timian rett før servering.

To nærbilder av pizza

Alternativ til søtpotet:
Bytt ut søtetpotet med tynne skiver av flaskegresskar. Ellers samme fremgangsmåte. Gresskaret gir en enda tydeligere søtsmak som passer sabla godt til den sterke pølsa.

4 Comments

  1. Mmmm, denne skal jeg teste ut i løpet av uka, hørtes skikkelig god ut.

  2. Denne passa perfekt til det som står igjen i kjøleskapet etter “bakt søtpotet og biff middagen” vår.. Hadde aldri komt på denne komboen sjølv! Tusen takk! Gler meg til å teste:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.