2 glass med varm eplegløgg
Drikke

Eplegløgg

Det er flaut å si det men jeg er altså en av de som lar seg stresse av juleforberedelser. Det samme skjer hvert eneste år: første søndag i advent er jeg allerede på etterskudd. Alle mine gode intensjoner om å bruke november til forberedelser av bakst og gaver har forduftet, og skuldrene har begynt på sin årlige tur nordover mot ørene. Det finnes bare én kur: pauser! Mange pauser! La gaver, kaker og julepynt seile sin egen sjø og heller legge beina på bordet en time eller fem. Gjerne med et glass varmende eplegløgg i hånda. Jul blir det visstnok uansett, så hvorfor ikke prøve å kose seg litt på veien?

2 glass med varm eplegløgg

Eplegløgg (1 glass)

2,5 dl presset eplejuice (ikke fra konsentrat)
1 tynn skive fersk ingefær
2-3 nellikspiker
1/8 ts malt kanel
1/4 vaniljestang, snittet på langs
1 klunk mørk rom
0,5 skive sitron

Det finnes mye god presset eplejuice  å få tak i. Bruk den du liker best. Jeg heller mot de syrlige, f.eks. fra Ringi. Ha eplejuice, ingefær, nellik, kanel og vanilje i en kasserolle og kok opp. Skru ned varmen og la gløggen trekke i 20-30 minutter.

Legg sitronskiven i glasset eller koppen og hell over litt rom. Øs til slutt over rykende varm gløgg. Nytes med en gang.

TIPS 1: Eplegløggen er like god uten alkohol!

TIPS 2: Synes du smaken blir for syrlig? Rør inn litt sukker eller akasiehonning.

4 Comments

 1. Nydelig!
  Ha en fin førjulstid :-)

 2. Hei,

  Denne hørtes kjempegod ut! Er det mulig å ha den over på en tett flaske? Og hvor lenge er den da holdbar?

  På forhånd takk og god jul :)

  • ENEstående Mat

   Hei Hege!
   Jeg er sikker på at du kan “infusere” eplegløggen ferdig og ha den over på tett flaske. Da ville jeg fjernet krydderene, og spesielt ingefæren, og ventet med rom og sitron til gløggen skal varmes opp for å nytes. Holdbarheten tør jeg ikke si noe om, annet enn å følge eplejuicene og håpe at det stemmer også etter den er kokt opp med krydder :-)
   God jult til deg også :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.