linsesuppe med kokosmelk
Kjøttfri mandag, Suppe, Tordenskjolds suppekjøkken

Klin kokos linsesuppe

Når du skal ha gjester er det lurt å servere noe du har laget før. Det er sunn fornuft i grunnen, og basert på egne dyrkjøpte erfaringer, ingen dum leveregel. Men av og til må man jo leve litt på kanten, ikke sant? Så er det altså blitt med augustutgaven av Tordenskjolds suppekjøkken. En dårlig kombinasjon av ekstra travle dager og plutselig beslutningsvegring angående oppskrift har ført til at jeg nå står og skal servere en tidligere uprøvd suppe. That’s right! I’m living on the edge!!!

linsesuppe med kokosmelk

Vel, selv om jeg føler meg litt “crazy” så er det jo ikke store risken jeg tar. Denne suppa er full av kjente og kjære ingredienser som sammen blir til en mild og kremaktig suppe, med et lite kick i ettersmaken…

Linsesuppe med kokosmelk (1 porsjon)
30 g gule erter (split peas), tørkede
30 g røde linser (split lentils), tørkede
3 dl grønnsakskraft/buljong
1 ts solsikkeolje
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1 vårløk, grovt hakket
1 ts fersk ingefær, skrelt og revet
1 ts Mild Madras Curry Powder (eller vanlig karripulver)
0,5 gulrot, skrelt og kuttet i 1 cm tykke skiver
10 g sultanas (kan sløyfes)
2 cm sitrongress
1 dl kokosmelk
Salt
Frisk koriander, grovt hakket

Skyll ertene og linsene godt, helt til skyllevannet er klart. Ha over i en gryte og hell over kraften. Kok opp, reduser varmen, og la det putre i 30 min. til ertene er møre.

Varm opp oljen i en annen gryte eller stekepanne. Tilsett finhakket hvitløk sammen med den nederste, hvite halvdelen av vårløken. La det surre et par minutter på medium varme. Tilsett revet ingefær, karripulver, gulrotskiver, sultanas og sitrongress, og la alt surre videre i et par minutter.

linsesuppe med erter og kokosmelk

Ha løkblandingen oppi gryten med linsene og ertene, tilsett kokosmelken og kok opp. Reduser varmen og la suppen småkoke uten lokk i ca 20 minutter. Nå vil suppen tykne etterhvert. Ønsker du en lettere konsistens, ha oppi mer kraft. Ha i resten av vårløken (den grønne delen) når det gjenstår 5 minutter av koketiden.

Smak til med salt, og dryss over grovhakket koriander rett før servering. Server med rester av kokt ris, kokte nudler, eller brød (den norske versjonen).

2 Comments

  1. Ser godt ut! Både sunt, proteinrik, fiberrikt, mettende og godt :-) Utmerket for dem som ikke spiser kjøtt :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.