2 bilder fra Cafe de Paris
Drikke

Sprudlende roseblader

Den foretrukne aperitiffen på Den franske riviera er helt klart Kir Royale eller Kir (crème de cassis blandet med champagne eller tørr hvitvin). Min definitivt mest spesielle Kir-opplevelse inntok jeg tidligere i sommer – på Café de Paris ved Casino i Monte Carlo. I selskap med  millionærer og de som ønsker å kapre millionærer, følte denne helt normalt lønnede sørlandspigen seg litt som den velkjente fisken på land. Men du verden for et sted å sitte og observere penger, luksusmerker og plastiske operasjoner i fri utfoldelse. En klisjé som absolutt bør oppleves…

2 bilder fra Cafe de Paris

Tilbake til aperitiffen. Kari, en aldeles sprudlende norsk dame bosatt i Cannes, tipset meg i sommer om en annerledes Kir-variant. I Tourrettes-sur-Loup er det en produsent som lager marmelade av roseblader. Rosebladmarmelade er ikke så uvanlig som jeg trodde (i alle fall ikke i Frankrike), men den som Florian lager inneholder hele roseblader. Når du blander marmeladen med musserene vin folder bladene seg ut og duver rundt i glasset med forførende letthet, og drinken får en spennende parfymert undertone. Plutselig blir aperitiffen en nytelse både for og øyet. Så nå vet du hva du skal kjøpe neste gang du besøker Rivieraen :-)

Nærbilde av drink med rosebladmarmelade

Kir Florian (1 glass)

1 liten ts rosebladmarmelade (confit de pétales de rose)
“Knusktørr” crémant, prosecco eller cava

Legg rosebladmarmeladen i bunnen av glasset. Skjenk i “boblevannet” og la det stå et par minutter før den visuelle og sprudlende nytelsen kan begynne. Santé!

2 Comments

  1. Pappa:-§)

    En sann nytelse for øyet så vel som for ganen. Og så ekstragavant da! Garantert noe som får blaserte gjester til å løfte på øyenbrynet, uansett setting.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.