Sitronmousse med jordbær og blåbær
Dessert

Frisk sitronmousse i festdrakt

Pølser og soft-is, overdådige koldtbord dekket med de lekreste saker, sukkerspinn og skyhøye lagkaker – 17. mai byr gjerne på mer enn hva småtrange finklær kan tåle. Likevel vil jeg påstå at det verd å åpne bukseknappen og løsne litt på søljene for å få plass til en aldri så liten dessert mot slutten av gildet. Denne overraskende lette sitronmoussen kjennes forførende frisk og fløyelsmyk på tunga, og passer perfekt etter mye tung mat. Og jeg kan nesten garantere at du har lyst til å slikke bollen for å få med aller siste rest…

Sitronmousse med jordbær og blåbær

Sitronmousse i festdrakt

(nok til 2 store eller 3 akkurat passe store porsjoner)

150 ml kremfløte
30 g sukker
Revet skall av 1 sitron (ca 1 ts)
Friskpresset saft av 1 sitron (ca 2,5 ss)
1 eggehvite
Friske jordbær, delt i 2 eller 4
Friske blåbær

Vask sitronen godt før skallet rives. Press så sitronsaften i en egen skål. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser til å piske fløte, sukker og revet sitronskall til det begynner å tykne. Tilsett sitronsaften og pisk videre til massen tykner ennå litt mer. Pass på at kremen ikke blir for tykk og stiv. Den skal være akkurat passe myk til at du kan vende inn eggehvite.

Eggehvite piskes i en egen bolle til det er så stiv at skummet topper seg. Vend forsiktig inn i sitronkremen.

Fordel sitronmoussen i serveringsskåler, dekk til med plastfolie, og sett til avkjøling i kjøleskapet i ca 10 minutter. Et lite tips kan være å legge serveringsskålene i frysen i 10 minutter før moussen fordeles. Da får moussen litt ekstra hjelp til å holde seg fluffy.

Detalbilde av sitronmousse med friske bær

Nasjonaldagsdesserten blir perfekt når sitronmoussen toppes med masse friske jordbær og blåbær.

2 Comments

 1. Hei, dette så godt ut! Lurer på hvor lenge dette er holdbart i kjøleskap før servering, kan man lage det kvelden før f.eks? Evt tåler det frysing, tror du? Takk for godt tips:)

  • ENEstående Mat

   Heisann!
   Jeg har ikke forsøkt frysing, er usikker på hvordan det vil funke. På grunn av sitronen og kremen så skiller det ut væske ganske raskt, og siden det heller ikke er noe gelatin i oppskriften ville jeg nok ikke satset på å lage for lang tid i forveien.
   Du rekker kanskje ikke noe testing i forbidelse med 17. mai, men skal du servere det ved en senere anledning ville jeg forsøkt meg litt med både frys og oppbevaring i kjøleskap. Lykke til :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.