Nærbilde av kyllingwrap
Lunsj, Middag, Produkttest, Snacks

Solskinnswraps

Sakte men sikkert er jeg i ferd med å tine etter en lang vinter. Jeg henter fram sommerklær, pakker bort vinterjakkene, børster støv av solbrillene og planlegger årets første utepils (fremdeles ikke helt uten fare for frostskader). Inne på kjøkkenet er det heldigvis langt enklere å skaffe seg et hint av sommer. Fristende farger og frisk smak av appelsin er i grunnen alt som skal til. Og en veldig positiv innstilling…

Nærbilde av kyllingwrap

Wraps med appelsinmarinert kylling og blåmuggost (1 porsjon)

1 kyllingfilet, i strimler
1,5 ss olivenolje
3 cm (1 ts) rød chili, finhakket uten frø
1 fedd (1 ts) hvitløk, finhakket
1 ss revet appelsinskall
1 kryddermål salt
Nykvernet pepper

0,5 rød paprika, i strimler
6 sukkererter
Salt og pepper
Smør til steking
2 stk fullkorn hvetetortilla, medium
4 skiver blåmuggost, Cambozola for eksempel
0,5 appelsin, i båter
2 tannstikkere

Ha olje, finhakket chili og hvitløk, revet appelsinskall, salt og pepper i en bolle, og rør godt om. Tørk fileten med kjøkkenpapir og skjær i “bite-size” strimler. Ha kyllingbitene i en pose og hell over marinaden. Knytt posen og rist godt slik at marinaden blir godt fordelt. La posen ligge på kjøkkenbenken et par timer slik at smakene får satt seg i kjøttet (eller i kjøleskapet natten over). For raskere marinering, se tips lenger nede.
Stek kyllingstrimlene i stekepanne på middels sterk varme til de har fått litt farge og er gjennomstekte. Sett til side mens resten tilberedes.

Smelt smør i en stekepanne på middels varme, og stek paprikastrimler og sukkererter et par minutter for å få fram sødmen i grønnsakene. Krydre med litt salt og pepper, og ta av varmen. Ta fram tortillalefsene og legg på 2 skiver blåmuggost på midten av hver lefse. Fordel de steke kyllingstrimlene og grønnsakene, og pakk sammen som en konvolutt. Fest tortillaen med tannstikkere.

De ferdige wrapsene kan varmes på grillen, i grillpanne eller i stekeovnen (225 grader i ca 5 minutter), slik at osten smelter. De små pakkene med smak av solskinn nytes med friske appelsinbåter og kanskje en grønn salat…

TIPS: Jeg valgte fullkorns hvetetortilla fordi jeg var nysgjerrig. De smaker godt, men jeg fant dem kun i medium størrelse, og det er litt lite. Dessuten sprakk de da jeg skulle pakke dem sammen, så vanlige tortillas er kanskje å foretrekke likevel. I en størrelse større. Da er det også plass til appelsinbåtene inni wrapsene, som egentlig var meningen…

Kyllingwraps med appelsinbåter

SPONSET TIPS:
Vakuum-marinering = hurtigmarinering

Vakuum-maskiner er i ferd med å bli en ganske vanlig kjøkkendings rundt omkring i det ganske land, mye takket være sous vide-trenden. Jeg har testet Food Sealer Prestige fra OBH Nordica i forbindelse med marinering. Det kan nesten ikke bli enklere: marinade og kjøtt legges i en vakuumpose, du trykker på en knapp, og vips! så er marineringen i “warp speed”. Vakuum-marinering gjør at porene i kjøttet åpnes og det gir plass slik at alle de deilige smakene i marinaden blir kjappere absorbert. Marineringstiden går ned fra mange timer til kun en halv time. Og det betyr at det blir middag, og ikke nattmat, selv om du har glemt å å legge kjøttet i marinade før du gikk på jobb! Ganske så kjekt…

Nærbilde av kylling i vakuum

2 Comments

  1. Nom nom nom! Lekkert og godt- kort og godt ;)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.