Rosenkålsalat med fetaost og gresskafrø
Lunsj, Salat, Sjømat, Tilbehør

Rosenkålsalat med fetaost

Jeg føler en slags barnlig glede når jeg finner fersk rosenkål i grønnsaksdisken. Det er jo litt ironisk, for som barn skydde jeg de små knollene som pesten. Det var selvsagt ikke rosenkålens feil, men tilberedningen. Overkokt rosenkål er omtrent like spennende som å vente på en buss som ikke kommer: dørgende kjedelig og fullstendig bortkastet tid.

Hvis man derimot behandler rosenkålen med kjærlighet og omtanke, blir man belønnet med deilig sødme, en litt nøttete smak og fantastisk grønnfarge, og de små babykålene blir nærmest umulige å motstå…

brussels_sprout_salad_1

Salaten med fetaost og gresskarkjerner ble til i et forsøk på å utvide rosenkålhorisonten (jeg har spist meg litt lei på den vanlige varianten). Eksperiment ble ganske vellykket, om jeg så skal si det selv, og jeg spår en lysende framtid for rosenkålen – i alle fall på mitt kjøkken…

Rosenkålsalat med fetaost (1 porsjon)

150 g lettkokt rosenkål
20 g rød paprika, i biter
1 vårløk, grovt hakket
2 ss gresskarkjerner, ristet i en tørr panne
30 g fetaost, i terninger

Dressing:
1 ss god olivenolje
2 ts frisk sitronsaft
Friske timianblader
1 klype grovt salt og nykvernet pepper

Skjær av rotendene på rosenkålen, og fjern blader som er skadet eller misfarget. Del hver lille knoll i fire. Kok opp lettsaltet vann, ha i rosenkålen, og kok i 1 minutt. Avkjøl i isvann for å stoppe kokeprosessen og unngå overkokte grønnsaker. La rosenkålene renne god av før de has i en salatbolle.

Kutt opp paprika og vårløk, og rist gresskarkjernene et par minutter i en tørr panne. Bland alt sammen med de avkjølte rosenkålene. Bland sammen ingrediensene i dressingen og hell over salaten. Fordel fetaosten på toppen.

brussels_sprout_salad_3

Salaten er sabla god som tilbehør til stekt fisk eller grillede lammekoteletter (mmm…). Den kan også med enkle grep bli en finfin lunsjsalat: Lag salaten som beskrevet og tilsett biter med deilig varmrøkt pepperlaks.

4 Comments

  1. Dette er i alle fall en ny twist for meg, men ser og lyder fristende ut :)

  2. Den var kjempegod! Jeg kommer definitivt til å lage den igjen! Takk for oppskriften :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.