Lunsj, Middag, Snacks

Ostesmørbrød a.k.a. melted cheese therapy

Noen dager er bare litt “off”. Det starter kanskje med en dårlig hårdag, som forsterkes ytterligere med en måkeklatt i hodet på vei til jobb. Du setter på kaffetrakteren, bare for å oppdage litt for sent at du har glemt å sette kolben på plass, og den sårt trengte kaffen flyter nå utover hele gulvet. Magefølelsen forteller deg at noe er galt, men det kan også være at gårsdagens restemiddag ikke var helt god. For å toppe det hele er det muligens mandag, og skallebanken etter lørdagens vinflasker lever fremdeles i beste velgående. Det er dager som dette at man angrer på at man ikke bare ble liggende i senga og lot universet utøve sine “practical jokes” på noen andre… Heldigvis finnes det en kur for alt dette: Ostesmørbrød!

gulbrands_ostesmorbrod_1

Gulbrands ostesmørbrød med ost og skinke (1 porsjon)

4-6 lettkokte aspargesbønner
1 skive grovbrød, ristet i ovenen eller brødristeren
2 fedd hvitløksconfit, eller 1 fedd hvitløk
1 ts Dijon-sennep
2 stiver serranoskinke
4 skiver Gruyère ost
2-3 ts mangochutney
Kapers

Kok opp lettsaltet vann og ha i aspargesbønnene. Kok i ca 1 minutt, og ha bønnene over i isvann for rask avkjøling. Ta bønnene ut av isvannet og la de tørke mens ostesmørbrødet lages.

gulbrands_ostesmorbrod_2

Sett ovnen på 180 grader med grillelementet på. Rist brødskiven på begge sider under grillemementet, eller i brødristeren. Smør hvitløksconfit og sennep på brødskiven og legg på skiver med serransoskinke. Har du ikke hvitløksconfit, del et fedd vanlig hvitløk på langs og gni snittflaten over brødskiven. Legg til slutt på tykke skiver med ost, og plasser smørbrødet på bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet ganske høyt i ovnen og stek til osten er godt smeltet og bobler av glede.

Topp det ferdig stekte ostesmørbrødet med aspargesbønner, kapers og søt mangochutney. Så er det bare å lene seg tilbake og kjenne hvordan verden gjenvinner balansen…

4 Comments

  1. Lekkert!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    :-)

  2. Flotte mattips, og oppskrifter som skal prøves ved anledning :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.