Middag

Lun nudelsalat med kyllingfilet

Woking for meg er ofte en risikosport. Grunnen er at jeg sjelden planlegger hva jeg skal ha i (jeg bruker “man-tager-hva-man-haver”-metoden), og krydringen går litt over stokk og stein. Resultatet blir gjerne deretter, og det er blitt servert en del uspiselige, ikke-blogg-verdige middager i mitt lille elvepalass. Da er jeg ganske glad jeg er eneste gjest. Jeg får jobbe litt med den planleggingen, kanskje…

nudelsalat med kylling og peanøtter

Det hender jo likevel at jeg slumper med hell og kommer fram til ganske fine smakskombinasjoner. Som med denne lune nudelsalaten. Ingefær, ketjap manis og koriander gir deilige, asiatiske assosiasjoner, mens de rå grønnsakene gir en frisk og knasende opplevelse.

Lun nudelsalat med kyllingfilet (1 porsjon)

1 ts solsikkeolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts frisk ingefær, finhakket
1 kyllingfilet, i tynne skiver
1 ss ketjap manis
2 ts soyasaus
60 g tørre eggenudler
1 vårløk, i ringer
30 g brokkoli, i små buketter
40 g gulrot, i staver
1 ts sesamfrø, ristet
1 ss frisk koriander, hele blader
10 g peanøtter (kan sløyfes)

Rist sesamfrø i en tørr stekepanne til de får litt farge. Sett til side. Kok nudlene som anvist, hell av kokevannet og sett til side. Ha oljen i en varm wok eller stekepanne. Tilsett finhakket hvitløk og ingefær og stek under omrøring 1 minutt. Ha i skiver med kyllingfilet og stek videre i 3 minutter. Hell over ketjap manis (søt soyasaus) og soyasaus og rør i 1 minutt. Ta bort woken fra varmen, og bland nudlene sammen med kyllingen. La det avkjøles i noen minutter.

nudelsalat med kylling og peanøtter

Kutt vårløken, brokkoli og gulrøtter og bland sammen med nudlene og kyllingen. Dryss til slutt over ristede sesamfrø, peanøtter og hele korianderblader. Så er det bare å nyte den myke, sprø og “krøsnjy” salaten.

4 Comments

 1. Det så skikkelig godt ut, skal prøve meg på den:)
  Takk for sist forresten, hyggelig å møte deg.
  Klem
  Liza

 2. Dette så snadder ut!
  Blir sulten og får lyst på noe godt hver gang jeg er innom bloggen din!
  God helg til deg! :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.