søtpotetlapper og friske bær
Dessert, Frokost, Tapas

Søtpotetlapper

Det er den store vaffeldagen, og jeg kan like godt innrømme det med en gang: jeg har ikke vaffeljern! Jeg har derfor improvisert fram et velsmakende alternativ: søtpotetlapper. Lapper er jo en “slektning” av vaffelen så det er jo ikke så fantasifullt. Søtpoteten er vel litt mer uvanlig, i alle fall i denne sammenhengen. Resultatet er sabla gode lapper som kan kombineres med salt og søtt.

Søtpotetlapper (8 små lapper)

100 g kokt søtpotet, revet
1 egg
75 g hvetemel
0,75 – 1 dl melk
1 kryddermål ingefærpulver
Salt
Smør til steking

Skrell og kok søtpoteten. Det tar ca 15-20 minutter. Avkjøl og rasp. Visp sammen søtpotet, hvetemel, ingefær og egg. Spe med melk til du får en tykk og god røre. Smak til med litt salt.

Sett stekepannen på middels sterk varme. Smelt smør og porsjoner røren ut til passe store lapper. Snu lappene når røren har stivnet på oppsiden. Lappene er ferdige i løpet av noen få minutter.

Nyt søtpotetlappene med en dasj crème fraîche blandet med deilig pistasjkrem. Eller hva med friske bær og litt søt balsamico eddik blandet sammen med crème fraîche? Siden lappene i seg selv ikke er veldig søte kan de veldig gjerne spises sammen med sprøstekt bacon, kaviar eller spekepølse.

søtpotetlapper

6 Comments

  1. For et sammentreff! La nettopp ut en oppskrift på pannekaker med søtpotet på bloggen min. En totalt forskjellig oppskrift, men tviler ikke på at disse også er supergode. Alt med søtpotet blir jo godt:)

  2. Så kreativt – og så digg det ser ut! :)

  3. Dette så spennende og godt ut!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.